Zabava

Bajaga i Instruktori, Josipa Lisac i Rundek Cargo Trio

Velika imena na 12. Pozitivnom koncertu u prosincu u Domu sportova

Velika imena na 12. Pozitivnom koncertu u prosincu u Domu sportova

Tradicionaln Pozitivan koncert, posvećen obilježavanju Svjetskog dana AIDS-a, u dvanaestom se izdanju vraća u formu jednodnevnog događanja, a donosi u petak 2. prosinca u zagrebačkom Domu sportova line-up izvođača koji su stvarali glazbenu povijest naših prostora, Bajagu i Instruktore, Josipu Lisac i Rundek Cargo Trio.

Kako se ističe u najavi, uz njih će na ovogodišnjem najvećem i najdugovječnijem domaćem dvoranskom rock događanju nastupiti i talentirana mlada kantautorica Luce i svima će to biti premijeran nastup na Pozitivcu.

Pozitivan koncert organiziraju Hrvatska udruga za borbu protiv HIV-a i virusnog hepatitisa (HUHIV) i Los Angeles agencija (LAA) s ciljem ukazivanja na probleme AIDS-a i HIV-a, te jačanja svijesti o važnosti očuvanja zdravlja, odgovornog ponašanja, potrebe testiranja i anti-diskriminacije.

"Bajaga i Instruktori, Josipa Lisac, Rundek Cargo Trio i mlada i talentirana Luce line-up je koji je u isto vrijeme i neobičan i tipičan za Pozitivan koncert", stoji u najavi.

"Neobičan, jer je na prvi pogled u generacijskom raskoraku s publikom, ali isto tako tipičan jer su Josipa, Bajaga i Rundek stvarali glazbenu povijest ovih prostora i utjecali na mnoštvo bendova koji su nastupali na Pozitivcu", dodaje se.

Događaj koji je u više od desetljeća prešao put od prvog izdanja 2005. u Tvornici kulture, preko Cibone, gdje se održao 2010., do pet zaredom rasprodanih Velikih dvorana Doma Sportova, Pozitivan koncert se kroz svojih dvanaest godina često mijenjao, kako sadržajno, tako i mjestom događanja i trajanjem, ali je uvijek uspijevao zadržati onaj prvi, iskonski pozitivan feedback publike i izvođača.

Pozornicom Pozitivca proteklih su godina prošli Dubioza Kolektiv, Hladno pivo, TBF, Let 3, PipsChips&Videopclips, Goran Bare & Majke, Laibach, Stereo MCs, Brkovi, Kawasaki 3P, Urban & 4, Massimo, Elemental, Ramirez, Vatra, Svadbas, Hugh Cornwell, Lollobrigida, Quasarr, Punčke, S.A.R.S., Dječaci, High5 i mnogi drugi, gotovo 40 izvođača koje je pogledalo više od 60 tisuća ljudi.

"Nakon što se dvije godine zaredom odvijao u obliku dvodnevnog događanja, koncert, koji se od samog početka neprestano mijenjao, ove se godine vraća u formu jednodnevnog događaja i odaje priznanje najvećima", poručuju organizatori.


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.