Kultura

Glazba

Bajaga i Instruktori započinju slavljeničku turneju

Bajaga i Instruktori započinju slavljeničku turneju
Zlatko Premuš

Legendarni Bajaga i Instruktori proslavili su 40. obljetnicu njihovog prvog i kultnog albuma "Pozitivna geografija" u četvrtak u Tvornici kulture, odakle kreću na turneju "Samo nam je ljubav potrebna" u sklopu koje će održati 40 koncerata za 40 godina karijere.

Unatoč činjenici da je prošlo četvrt stoljeća od kad je Bajaga prvi put predstavio svoj bend i prvi album u zagrebačkom "Kulušiću", energija koja je sinoć prostrujala Tvornicom kulture bila je zarazna. Od prvih akorda pjesme "Pustite me druže", preko "Marlene", "Tamare", "Poljubi me" i "Tekile gerile", svaka pjesma bila je dočekana s gromoglasnim pljeskom i pjevanjem publike, objavio je organizator koncerta Music time. 

Bajaga nije propustio priliku podsjetiti na svoje skromne početke i posebnu vezu s Kulušićem, mjestom gdje je sve počelo prije 40 godina. “Koncert u Kulušiću nije bio posjećen kao ovaj, bilo je i treme jer je bio prvi, ali ispalo je odlično. Pokušali smo večeras vratiti publiku u to vrijeme i mislim da smo uspjeli”, rekao je Bajaga nakon koncerta. 

“Nije jednostavno napraviti koncert s jednim albumom, ali mislim da smo našli pravu mjeru da napravimo dobar koncert, ubacili smo i neke pjesme koje su starije od 1984., baš kako smo svirali u Kulušiću tada. Neke pjesma, poput 'Kosooke', nismo svirali 30-ak godina, tako da je i nama je ovo bilo vraćanje u prošlost".

Jedino su pravilo prekršili s pjesmom "Samo nam je ljubav potrebna", jer je to naziv turneje koja kreće nakon ovog koncerta, u sklopu koje će održati 40 koncerata za 40 godina karijere. 

Za sve obožavatelje koji nisu uspjeli nabaviti ulaznicu za remake prvog Bajaginog koncerta održanog u Kulušiću 1984., bit će organizirani koncerti u zagrebačkoj Areni 19. listopada, u splitskoj dvorani Gripe 23. studenoga i u riječkoj dvorani Mladost 20. prosinca.


Reci što misliš!