Zabava

Uz odobravanje publike

Frontmen U2-a, Bono Vox, na koncertu se obrušio na Trumpa

Frontmen U2-a, Bono Vox, na koncertu se obrušio na Trumpa

Bono je još jednom glasno izrekao svoj stav o Trumpu, citirajući njegovu često izgovaranu rečenicu 'Otpušten si!' iz nekog televizijskog showa, a čemu je prethodio virtualni obračun pjevača s video isječcima iz Trumpove predsjednčke kampanje emitiranim na ogromnom zaslonu.

"Pitanje koje večeras imamo za vas", obratio se Bono ogromnoj Trumpovoj glavi na zaslonu: "Koja je vaša vizija za ovaj veliki narod?"

"Gradit ću veliki, veliki zid na našoj južnoj granici, a taj zid platiti će Meksiko", odogovora Trump kroz videoisječak, praćen gromoglasnim zviždukom okupljene gomile. 'Zid? Kao Berlinski zid? Kao Kineski zid?', pitao je Bono u nevjerici i nakon ponavljanja isječka iz predsjedničke kampanje, direktnije se obratio virtualnom Trumpu objašnjavajući mu da neće samo Meksikanci imati problema zbog te njegove ideje.

Virtualni obračun s Trumpom poslužio je kao uvod u pjesmu 'Bullet The Blue Sky', izrazito političku pjesmu koju je Bono izvorno napisao povodom američke vojne intervencije tijekom građanskog rata u Salvadoru 1980-ih godina. Bend ovu pjesmu na koncertima često koristi kao izražavanje dvog stava o političkim sukobima i nasilju.

Irski rockeri predvodili su na dobrotvornom Dreamforce koncertu, koji je za cilj imao prikupljanje 10 milijuna dolara za dječje bolnice, a na kojemu se okupilo više tisuća ljudi.

 

 


Dodavanje novih komentara je onemogućeno.