Sport

Dalić:

Utakmica protiv Poljske je naša prva meč lopta

Utakmica protiv Poljske je naša prva meč lopta
Marko Prpic/PIXSELL

Utakmica protiv Poljske je naša prva meč lopta, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezetacije Zlatko Dalić na novinarskoj konferenciji u Varšavi uoči sutrašnjeg ogleda protiv Poljske u Ligi nacija.

Hrvatska bi naime, sutrašnjom pobjedom u Varšavi osigurala plasman u četvrtfinale Lige nacija.

"Sutra je za nas i Poljsku to je najvažnija utakmica. Za nas je to prva meč lopta, za Poljsku prilika da se vrti nakon dva poraza. Očekujem tešku utakmicu. Poljska će nas napasti, tražiti šansu. Naš cilj mora biti odmaknuti poljski napad, posebno Lewandowskog, imati veći posjed lopte i biti bolji nego protiv Škotske. Neće biti lako, moramo biti spremni na atmosferu, ali vjerujem da možemo napraviti dobar rezultat," istaknuo je Dalić.

Izbornik je potvrdio kako je Mateo Kovačić definitivno otpao, najavivši promjene u sastavu.

"Kovačić je definitivno otpao, to je velika šteta. Vidjet ćemo s ostalima. Nećemo puno mijenjati, ali ćemo osvježiti ekipu. Vidjet ćemo kako je situacija s Perišićem i u veznom redu, imamo dovoljno kvalitetnih igrača," kazao je.

Premda bi "Vatrenima" u nekim kombinacijama bio dovoljan i bod, Dalić je istaknuo kako Hrvatska neće igrati na remi.

"Nama bi možda bio dovoljan i bod, ali ako igraš na bod, onda izgubiš utakmicu. Nećemo se braniti, pokušat ćemo pobijediti, naš stil nije da se branimo. Pokušat ćemo igrati naš stil, pa što bude," poručio je.

Istaknuo je kako su dobro analizirali našeg idućeg suparnika.

"Nismo nikoga koristili sa strane, imali smo naš skauting. Igrali smo protiv njih u Osijeku, gledali nedavnu utakmicu protiv Portugala. Neće skauting biti važan ako mi nismo pravi. Imaju kvalitetu, dobar vezni red, možda zadnji rezultati to ne govore, ali ovo je elitna skupina, nisu ovdje slučajno."

Dalić je nakon pobjede protiv Škotske bio nezadovoljan hrvatskom igrom, nakon prospavane noći, malo je ublažio stavove.

"S odmakom, tri boda su najvažnija. Moja reakcija je bila takva kakava je bila. Pobijedili smo, ali nismo izgledali dobro, ali ne treba biti kritičan, treba biti svjestan da moramo bolje. Dečkima sam skrenu pažnju. Kada sam prespavao i posložio sve u glavi, najvažnije je da smo osvojili tri boda."

Poljska kolege je zanimalo kako Dalić tumači "fenomen Vatrenih".

"Hrvatska zaista u svojoj povijesti radi velike rezultate, imamo tri svjetske medalje što je fenomen u svijetu da tako mala zemlja ima takve rezultate. Dobri smo, kvalitetni smo, imamo prkos, inat i ponos. Ovo što radimo zadnjih godina je ravno svjetskom čudu. Puno veće sile i reprezentacije to nisu ostvarile," poručio je Dalić.


Reci što misliš!