Sport

Košarka, Favbet Premijer liga

Jusup: Bili smo dobri, koncentrirani, naročito u obrani

Jusup: Bili smo dobri, koncentrirani, naročito u obrani
Šime Zelić/ PIXSELL

Košarkaši Zadra pobijedili su na otvaranju sezone u FAVBET Premijer ligi Alkar iz Sinja rezultatom 94-47 (25-12, 27-7, 29-19, 13-9).

Od prve do zadnje minute radilo se o borbi Davida i Golijata, u kojoj je neizvjesno bilo samo kojom će razlikom utakmica završiti. Na kraju je Zadar pobijedio s 47 poena razlike, a moglo je biti i uvjerljivije da nije bilo opuštanja na kraju.

Izjave aktera na tiskovnoj konferenciji nakon utakmice.

- Bili smo dobri, koncentrirani, naročito u obrani. Dogovorili smo se da ćemo podići intenzitet, nismo dopustili lagane šuteve, bili smo dosta dobri u šutu za tri poena, i zasluženo smo pobijedili. Oni nisu imali baš puno čistih situacija, zadovoljan je bio Danijel Jusup, trener Zadra.

- Bilo je jako bitno dignuti se psihološki nakon poraza u ABA ligi. Poštujemo svakog rivala, odradili smo posao danas, okrećemo se susretu protiv Zaboka i idemo utakmicu po utakmicu. Prva stepenica za obranu naslova je odrađena, kazao je igrač utakmice Domagoj Proleta.

- Sve čestitke Zadru, možda će grubo zvučati ali očekivao sam ovakvu utakmicu jer nam nedostaju dvije utakmice koje su nam promakle kroz pripremni period, imali smo neke odgode. Imamo vrlo mladu momčad koja nije navikla igrati ovakvim intenzitetom i na ovoj razini.

Svojim igračima nemam što zamjeriti oko dosadašnjeg rada, međutim morat ćemo napraviti da neke stvari koje smo danas imali, a to je bio loš šut izvana, korigirati i više vjerovati u sebe. Kroz prve dvije četvrtine bilo je puno otvorenih šuteva koje smo promašili, vidjelo se iz izbačaja igrača, to je nepotrebno u utakmici protiv Zadra, kazao je Damir Milačić, trener Alkara.

- Čestitam Zadru na zasluženoj pobjedi. Imali smo dosta promašenih šuteva, Zadar je iskusnija momčad i to je iskoristio i riješio utakmicu u svoju korist. Mi idemo se spremati za sljedeći tjedan i novu utakmicu, rekao je igrač Alkara, Mirko Jukić.


Reci što misliš!