Sport

Košarka, Favbet Premijer liga

Zadrani protiv Alkara šampionski krenuli u obranu naslova prvaka!

Zadrani protiv Alkara šampionski krenuli u obranu naslova prvaka!
Šime Zelić/ PIXSELL

Košarkaši Zadra više nego uvjerljivom pobjedom nad košarkašima sinjskog Alkara rezultatom 94-47 krenuli su večeras u Krešinom domu pred oko tisuću najvjernijih navijača u obranu naslova prvaka FavBet Premijer lige.

Uoči početka utakmice pod svod Krešinog doma na Višnjiku podignuta je zastava uz osvajanje naslova prvaka hrvatskog prvenstva u prošloj sezoni, 22. trofeja u klupskoj povijesti.

Favbet Premijer liga, 1. kolo: KK Zadar - KK Alkar Favbet Premijer liga, 1. kolo: KK Zadar - KK Alkar 94-47

Zadrani su nakon obrane naslova prvaka u protekloj sezoni, večeras šampionskom igrom i jednako takvim odnosom krenuli u novu domaću sezonu sa istom željom, osvojiti još jedan, treći uzastopni naslov najbolje momčadi u Hrvatskoj.

U prvom kolu Zadrani su ugostili svoje sportske prijatelje iz Sinja, uvijek neugodnu momčad Alkara. Jusup je u najavi utakmice zatražio maksimalnu ozbiljnost svojih momaka i moramo reći da je to odmah i dobio i to na najvišem nivou.

Nakon početnih 0-2 gostiju, uz tradicionalnu čeličnu obranu koja je odavno Jusupov trademark, uslijedila je serija 12-0 Zadra u koju su po 6 poena ugradili Proleta i Wahl, a kada im se priključio Klarica, pa Gegić i Gilbert do malog odmora Zadar je imao +13, 25-12.

U drugoj dionici Jusup je malo ubacio i senatore Mazalina i Žganeca (Ramljak je ostao na klupi cijelu utakmicu), napadački se dodatno probudio Gegić, Proleta je nastavio gdje je stao. priključio se i Mihailović a najveći pljesak je pobrao mladi Toni Torbarina koji je solidno odigrao svoje prve seniorske minute.

U drugih 10 minuta Zadrani su još više stisli u obrani i ostavili Alkare na samo zabijenih 7 poena, dok su sami zabili 27 poena, (trice su šutirali 7/10), imali dominaciju u skoku (20/12) i asistencijama (13/5) i na poluvrijeme se otišlo s visokih +33, 52-19.

Kod Zadra Gegić je zabio 10, Proleta 9, Klarica 8 a kod gostiju jedini solidan Gurley s 12 poena.

Vrlo brzo su Zadrani preko Prolete, Gilberta i Wahla otišli i na +40, 61-41. Alkar je odgovorio mini serijom 7-0, ali Jusupovi momci nisu dopustili da se gosti razmašu, dapače. Tricom Mihailovića u posljednju dionicu Zadar je ušao s +45, 81-36.

Zadovoljni rezultatom Zadrani su malo "molali" u posljednjih deset minuta, ipak petom tricom Prolete bilo je +49, 94-45, 4 i pol minute prije kraja. Nakon tog koša još su samo gosti preko Jukića postavili konačnih 94-47.

O samoj utakmici nema se što puno pisati, Zadar je jednostavno druga dimenzija za Alkare. Bili su Jusupovi momci više nego ozbiljni 35 i pol minuta i naravno bolji u svim elementima košarkaške igre.

Statistika utakmice

Kod Zadra Jusup je rasporedio minutažu a odlične partije odigrali su Proleta s 18 poena (trice 5/6), Mihailović (6 skokova i 3 asista) i Klarica (3 skoka i 2 asista) zabili su po 14 poena, Gegić je dodao 13, Gilbert 8 uz 5 skokova i 3 asista, Mazalin 7 uz 6 skokova, a Torbarina 5 poena uz po 2 skoka i asista.

Ovaj put dosta slabe Alkare je predvodio Gurley s 14, Svoboda je dodao 13 a Porobić 8.


Reci što misliš!