Sport

Međužupanijsko prvenstvo u ribolovu

Zadarski ribolovci iz najtrofejnijeg hrvatskog kluba „Zubaca“ podebljali dominaciju

Zadarski ribolovci iz najtrofejnijeg hrvatskog kluba „Zubaca“ podebljali dominaciju

Drugi i posljednji natjecateljski dan na Međužupanijskom prvenstvu u sportskom ribolovu štapom s obale za seniore – održan na otoku Viru – nije bitno promijenio stvari subotnjeg poretka.

Zadarski ribolovci iz najtrofejnijeg hrvatskog kluba „Zubaca“ podebljali su dominaciju osvojivši sedam od ukupno devet medalja, ali je pojedinačno zlato ipak pripalo Denisu Župancu iz „Arbuna“ Punat.

Sve sudionike ovog natjecanja na svečanosti otvaranja u petak je pozdravio načelnik Općine Vir Marino Radović, dok je nedjeljno druženje pozdravnim govorom zaključio direktor virske Turističke zajednice Srđan Liverić.

Županec je u subotu držao prvo mjesto s ulovljenih 2.111 grama ribe, a u nedjelju je sa sektorskom pobjedom i 1.504 grama imao drugi najbolji rezultat. Dovoljno za trijumf ispred Davida Bajla iz ŠRD „Zubatac“ koji je s drugim mjestom u subotu i trećim u nedjelju osigurao srebro. Brončana medalja pripala je Marinu Budanoviću iz paške „Orade“ koji je s najboljim ulovom dvodnevnog natjecanja 2.235 grama ribe, ostvarenim u nedjelju, s petog mjesta došao do postolja. U momčadskoj konkurenciji sve su medalje otišle u ŠRD „Zubatac“: zlato je pripalo Davidu Bajlu i Dubravku Pejdi (ukupno 4.660 grama ribe i 3 plasmanska boda), srebro Igoru Lakiću i Antoniju Franiću (3.903 grama i 4 plasmanska boda) te bronca Ninu Jukiću i Ivanu Galzini (3.919 grama i 9 plasmanskih bodova).   

Organizator ovog dvodnevnog ribolovnog natjecanja koje je okupilo 48 najboljih hrvatskih ribolovaca na moru bio je Hrvatski savez za sportski ribolov na moru, opunomoćenik natjecanja bio je predsjednik Saveza za sportski ribolov na moru Zadarske županije Ante Šuto, glavni sudac natjecanja Mihovil Petrinović, a tajnik Tijana Juretić.    

Sjajan domaćin bio je ŠRD „Vir“ na čelu s predsjednicom Elizabetom Fumić, tajnikom Igorom Marićem te članovima Tamarom Čavrag, Nadirom Omerovićem, Petrom Bastom, Vitom Liverićem i posebno najmlađima – Etom Liverić i Antom Gecanom. Slavili su i najstariji: u nedjelju je svoj 85. rođendan proslavio utemeljitelj virske ribolovne škole i sportski pedagog Mićo Matak, koji je na poklon dobio bocu alkoholnog pića.

 


Reci što misliš!