Zabava

pionir trance glazbe

Paul van Dyk ponovno u Zagrebu: 4. listopada 2024. u klubu Boogaloo

Paul van Dyk ponovno u Zagrebu: 4. listopada 2024. u klubu Boogaloo

Za sve ljubitelje vrhunske trance produkcije, ovo je događaj koji se ne propušta: legendarni DJ i pionir trance glazbe, Paul van Dyk, vraća se u Zagreb!

Klub Boogaloo, omiljeno okupljalište zaljubljenika u elektroničku glazbu, s ponosom najavljuje njegov nastup 4. listopada 2024. godine. Ovaj svjetski priznat DJ, koji na sceni djeluje od 90-ih, već desetljećima oduševljava publiku diljem svijeta, a njegovi nastupi u Zagrebu u organizaciji kluba Boogaloo postali su svojevrsna tradicija na radost ljubitelja trance zvuka iz Hrvatske i regije!

Paul van Dyk, višestruko nagrađivan umjetnik, kroz svoju dugogodišnju karijeru stekao je priznanja kao što su titule "Čovjek godine" (Mixmag) i “Vođa trance vrste" (Muzik magazin), a dva puta je proglašen najboljim DJ-em svijeta u DJ Mag “Top 100 DJs” izboru. Njegova bogata diskografija pokazatelj je zašto se nalazi na samom vrhu globalne elektroničke scene.

Paul van Dykova legendarna pjesma “For An Angel” koja ove godine slavi 30. godinu postojanja, za trance je ono što je Marshall Jeffersonova “Move Your Body” za house, a DJ Rolandova ”Knights Of The Jaguar” za techno – bezvremenski himna koja je izdržala test vremena. Prvotno objavljena 1994. godine na albumu “45 RP”’, pjesma u početku nije privukla veliku pažnju, no remix iz 1998., posvećen berlinskom klubu E-Werk, donio joj je globalno priznanje, osvojivši UK Dance ljestvice i postavši zlatno certificirani klasik. “For An Angel” prethodila je komercijalnoj eksploziji trancea, sa svojim up-lifting melodijama i moćnim synthovima, te je utjecala na čitavu generaciju producenata. Odrastao u Istočnoj Njemačkoj, van Dyk je otkrio elektroničku glazbu putem radijskih emisija iz Zapadnog Berlina, što je zapalilo strast koja će kasnije definirati njegovu karijeru.

Njegovi setovi prepoznatljivi su po besprijekornoj energiji i dubokom povezanošću s publikom, čineći svaki njegov nastup nezaboravnim iskustvom.

No, to nije sve! Uz Paula van Dyka, klupsku atmosferu će zagrijati njemački trance duo Corti Organ, dok će hrvatski trance & progressive DJ Damien  zatvoriti večer u velikom stilu. 

Corti Organ je njemački trance duo koji je strast prema glazbi razvio od malih nogu. Dvojica glazbenika upoznali su se u srednjoj školi i počeli skladati glazbu sa samo 16 godina. Inspirirani energijom i dinamikom elektroničke glazbe, njihova ih je strast dovela u studio gdje su razvili vlastiti stil. Od tada su objavili nekoliko hvaljenih albuma, a unatoč mladosti, smatraju se jednim od najperspektivnijih talenata na trance sceni. Duo je također dobio pohvale za svoje nastupe uživo, kojima uspijevaju očarati publiku na međunarodnoj razini. Njihov prepoznatljiv zvuk i inovativan pristup sinkronizaciji zvuka omogućili su im da se izdvoje u industriji. 

Zaljubljenike u ovaj zvuk očekuje prava glazbena ekstaza i doživljaj koji će oduševiti svakog pravog fana trance glazbe! Ulaznice su dostupne putem sustava Entrio i na svim njihovim prodajnim mjestima. Osigurajte svoje mjesto na vrijeme i budite dio još jedne čarobne trance noći u klubu Boogaloo!

 


Reci što misliš!