Sport

UNATOČ VELIKOJ VRUĆINI

Održana 17. atletska utrka Cvjetnom obalom od Sv.Filipa i Jakova do Turnja i natrag

Održana 17. atletska utrka Cvjetnom obalom od Sv.Filipa i Jakova do Turnja i natrag
AŠK Rogovo

Hrvatski reprezentativac u krosu, Karmelo Mrvica, koji nastupa za AK Varaždin, drugu je godinu za redom pobjednik atletske utrke Cvjetnom obalom, dok je kod žena slavila slovenska državljanka Saša Kozelj.

Stazu dugu 10 kilometara sa startom koja se trči filipjanskom rivom uz more do Turnja i natrag, Mrvica, koji je inače iz Biograda, istrčao je za 34 minute i 31 sekundu, što je za pola minute bolje nego prošle godine.

17. atletska utrka Cvjetnom obalom od Sv.Filipa i Jakova do Turnja i natrag 17. atletska utrka Cvjetnom obalom od Sv.Filipa i Jakova do Turnja i natrag

Filipjanci na pobjedničkom postolju

Domaćin i organizator natjecanja bio je AŠK Rogovo iz Svetog Filipa i Jakova, koji je na pobjedničkom postolju također imao dvojicu svojih trkača – Antu Bakiju i Željka Birkića. Drugoplasirani Bakija, iz obližnjih Pakoštana imao je vrijeme 37:14, dok je Birkić - jedan od legendarnih veterana zadarskih cestovnih utrka - stigao kao treći u cilj sa vremenom 38:39.

Slovenka Kozelj najbrža kod žena  

Slovenska državljanka Saša Kozelj, bila je najbrža u ženskoj konkurenciji. Kozelj, aktivna rekreativka iz Maribora imala je vrijeme 46:03. Druga je bila Splićanka Katarina Kokan (46:16), dok je treće mjesto pripalo Nataliji Gulin (47:45), članici AK Biograd. Osim sudionika iz Slovenije i brojnih hrvatskih gradova, na utrci su još sudjelovali trkači iz Slovačke, Mađarske, Italije i Francuske.

Svim njima pripale se medalje za ostvarene rezultate po kategorijama, te pehari i nagrade za troje najbolje plasiranih u muškoj i ženskoj konkurenciji. Zahvaljujući predstavnicima Škole trčanja Zadar rezultati svih sudionika mogli su se izravno pratiti i se pronaći

Utrku istrčali unuk i djed    

Unatoč teškim uvjetima, zbog velike vrućine, utrku je istrčalo svih 66 prijavljenih trkača. Među njima, i ove godine, tradicionalno su svoju dionicu odradila i trojica najstarijih sudionika. Luka Jakovljević (rođen 1948.g.) iz Zadra, zatim Ivan Pongrac (rođ. 1950.) iz Samobora koji ljetuje u Novalji i u Sv. Filip i Jakov je stigao samo zbopg utrke, te Zadranin Mladen Kolanović (rođ. 1951.). Isto kao prošle godine Kolanović je utrku istrčao skupa sa svojim unukom Adrijanom.

Sponzori i donatori osigurali vrijedne nagrade

Uz pozdravni govor, start utrke odbrojavanjem je označila Ana Barbaroša, direktorica TZ Općine Sv. Filip i Jakov, koja je uz Općinu Sv. Filip i Jakov dugodišnji organizacijski partner Atletskom športskom klubu Rogovu. Predsjednik kluba Ivan Pikunić, skupa sa djevojkama u narodnim nošnjama mjesnog KUD-a Sveti Roko dijelio je medalje, pehare i poklon pakete osigurane od strane brojnih sponzora, poput: Sportske zajednice Zadarske županije, Udruge Napredak (Sv. Filip i Jakov), Auto kampa Đardin, Caffe bara Gusar, Restorana Pikolo, biogradske Ilirije, Dechatlona Zadar,  Dalmalanda Biograd, Maraske Zadar, te Kinezioterapijskog centra Virtus iz Zadra.

Utrke za djecu istrčali i roditelji

Tradicionalno kao i svake godine tako je bilo i ovom prigodom, kao uvod za glavnu utrku organizatori prirede i utrku najmlđih. Od predškolske dobi pa sve do završnih razreda osnovne škole. Primjereno njihovom uzrastu, dječaci i djevojčice trče dionice od sto do pet stotina metara.

Naravno, kao velika potpora uz one najmlađe najčešće u pratnje trče roditelji. U jednoj ruci drže i prate svoga mališana, a u drugoj sa mobitelom radi se selfi i pravi se foto i video zapis za obiteljski album. Ove godine pobjednici dječjih utrka po prvi su put dobili pehare te medalje za troje prvoplasiranih, te svima ostalima medalje za sudjelovanje.


Reci što misliš!