Sport

Košarka, AdmiralBet ABA liga

Zvezda uvjerljiva na Gripama, Split bez doigravanja

Zvezda uvjerljiva na Gripama, Split bez doigravanja
Split/Veljko Martinović

Košarkaši Splita ipak neće nastupiti u doigravanju ovosezonskoe regionane ABA lige, oni su u susretu posljednjeg, 26. kola kao domaćini na Gripama uvjerljivo izgubili od vodeće Crvene zvezde sa 73-92 (19-25, 18-24, 19-17, 17-26).

Lewis Sulliavan sa 18 i Toni Perković sa 16 koševa bili su najefikasniji u sastavu Splita, dok je Nemanja Nedović sa 19 poena predvodio Crvenu zvezdu.

Splitu je u nedjelju trebala pobjeda protiv Crvene zvezde kako bi zauzeo osmo mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje i ogled u četvrtfinalnoj seriji upravo protiv Crvene zvezde.

No, beogradski sastav, koji je i prije ove utakmice osigurao prvo mjesto na kraju ligaškog dijela, ozbiljno je shvatio utakmicu te ju kontrolirao čitavim tijekom. Split je sredinom treće četvrtine zaostajao samo pet pogodaka, na ulasku u posljednjih 10 minuta bilo je i dalje dohvatljivih 10 minusa, ali početkom posljednje četvrtine gosti su se odvojili na preko 20 poena razlike i riješili sve dvojbe.

Split je tako regionalnu sezonu okončao s omjerom pobjeda i poraza 11-15 i zauzeo deveto mjesto. Isti omjer je ostvario i osmi Studentski centar koji će u doigravanje zbog boljeg međusobnog omjera. Crvena zvezda je sa 22-4 uvjerljivo prva.

Sada su poznati i svi parovi četvrtfinala, uz dvoboj Crvena Zvezda - Studentski centar, jedini hrvatski predstavnik Zadar odmjerit će snage s Budućnosti, Partizan će igrati protiv Igokee, a Mega protiv Cedevita Olimpije.

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!