Sport

#noćna utrka

Oko 300 mališana i tisuću odraslih nastupilo na Rentlio Zadar Night Runu

Oko 300 mališana i tisuću odraslih nastupilo na Rentlio Zadar Night Runu

Iza nas Rentlio Zadar Night Run 2024,dvodnevna međunarodna humanitarna utrka koja se održava već 9 godina po ulicama grada Zadra.

Ovogodišnje izdanje započelo je u petak sa utrkama za najmlađe. Maraska Mali Zadar Night Run okupio je oko 300 mališana od 3 do 14 godina starosti koji su trčali središnjom gradskom ulicom - Kalelargom.

Vrhunska sportska zabava za mališane bila je uvertira za centralni događaj koji je započeo u subotu u 20:30h – Rentlio Zadar Night Run.

Uz spektakularnu atmosferu, svjetlosne efekte, glazbu i vatrene topove prvi je startao noćni polu maraton. Utrka na 21.097 km na kojoj je startalo 250 trkača!

Trčalo se od Foše prema bulevaru zatim Puntamici pa prema poluotoku. Trkači su protrčali i uz Pozdrav suncu i Morske orgulje te na kraju opet utrčali u cilj uz Kopnena vrata.

Pobjednici zadarskog noćnog polu maratona su:

1. Katarzyna CHOJNACKA (Janczak Team)
2. Maja URBAN (AK Maksimir)
3. Marijana KATIĆ (AK Fortius)

1. Filip JANCZAK (Janczak Team)
2. Špaleta ANTE
3. Dragan ROMIĆ (MK Festina Lente)

U 21:00h su krenule i ostale utrke i to na 2.5, 5 i 10km a trčali su se krugovi dužine 2.5km (1, 2 ili 4 kruga). Na ovim utrkama je nastupilo oko 750 trkača a pobjednici su:

10km

1. Anita Kramar 
2. Katarina Kokan
3. Bruna Janček

1. Željko Birkić (Ašk"Rogovo"Sveti Filipjakov)
2. Jakub PAWILOJC (FitnessRoad Run Club Poland)
3. Juraj Voloder

5km

1. Emina ĆEHAJIĆ GRADINOVIĆ
2. Ana MARASOVIĆ (Adidas Runners Zagreb)
3. Dora KOVAČIĆ

1. Kolega Deni
2. Vid Begonja
3. Dario Posavec

2.5km

1. Martina ČULINA
2. Marchela VUKOVIĆ
3. Vanja PETROVIĆ (AK Alojzije Stepinac Zadar)

1. Marko BLAIĆ (Ak Alojzije Stepinac)
2. Juraj BILAVER (Ak Alojzije Stepinac)
3. Boško RUŠINIĆ (ASK Zadar)

- Utrka je prošla savršeno! Od petka sa dječjim utrkama na Maraska Malom Zadar Night Run-u pa do sinoć održanim „velikim“ utrkama. Zahvaljujemo se svim građanima grada Zadra na strpljenju u prometu. Uz vrhunsku pomoć pripadnika MUP-a, ceste su bile sigurne i čiste za naše trkače.

Na utrkama smo imali trkače iz 27 zemalja Europe i svijeta te smo odličnom organizacijom svima pokazali kako Zadar može biti dobar domaćin i pružiti jako puno sadržaja na prekrasnim lokacijama. U organizaciji je sudjelovalo preko 120 volontera te im se od srca zahvaljujemo na pomoći i predanosti!

Zahvaljujemo se svim sponzorima i partnerima te gradu Zadru na potpori! Veselimo se već sljedećem izdanju u 2025. godini kada slavimo i 10 godišnjicu koju želimo proslaviti najjačom manifestacijom do sada!, rekao nam je voditelj organizacije utrke, Jure Šango. 


Reci što misliš!