Sport

Nogomet, Supersport HNL

Dabro sjajnim golom donio tri boda Varaždinu u Koprivnici

Dabro sjajnim golom donio tri boda Varaždinu u Koprivnici
Damir Spehar/PIXSELL

Tri gostujuća boda osvojili su nogometaši Varaždina u subotnjem susretu 29. kola HNL-a, svladali su u Koprivnici Slaven Belupo s minimalnih 1-0 (0-0).

Pogodak vrijedan tri boda postigao je Marko Dabro u 52. minuti, a to je ujedno označilo već šesti ligaški poraz Slaven Belupa u nizu. U posljednjih osam prvenstvenih utakmica klub iz Koprivnice ima tek jedan remi i sedam poraza.

Varaždin je ostao sedmi na ljestvici te ima 33 boda, dok je Slaven Belupo i dalje pretposljednji s 27 bodova. Ujedno je Varaždin ostvario prvu, povijesnu prvoligašku pobjedu u Koprivnici.

Malo toga kvalitetnog se moglo vidjeti tijekom prvog poluvremena u Koprivnici, ali i kroz cijeli susret. Igrači obje momčadi su se silno mučili na teškom travnjaku što je bio uzrok slabije igre.

Prvu šansu domaćin je imao u devetoj minuti kada je zaprijetio Štrkalj, dok je isti igrač u 22. minuti mogao postati strijelac, ali je vrlo dobro reagirao gostujući vratar Zelenika.

Prvu pravu šansu Varaždin je imao u 29. minuti kada je Postonjski pucao pored vratnice, dok je u samom smiraju prvog dijela pokušao i Mitrovski za goste, ali na odmor se otišlo bez pogodaka.

Drugi dio počeo je šansom Varaždina, ali je nakon ubačaja Šege loše reagirao Dabro. Isti igrač sve je ispravio samo nekoliko trenutaka kasnije. Lijevom nogom Dabro je zakucao loptu u gostujuću mrežu za vodstvo svoje momčadi 1-0, što je kasnije se pokazalo bio i konačan rezultat.

Sve do kraja Slaven Belupo je sramežljivo tražio izjednačenje, ali nije stvorio ni jednu pravu priliku pa su gosti proslavili veliku pobjedu.

U prvom subotnjem susretu 29. kola nije bilo pobjednika, u Kranjčevićevoj ulici su nogometaši Lokomotive i Gorice odigrali 1-1 (1-0). Lokomotiva je povela u 29. minuti kada se lopta od gostujućeg igrača Matea Leša odbila u mrežu, dok je pogodak za konačnih 1-1 postigao Josip Mitrović u 73. minuti.

Ovakvim rezultatom su oba sastava ostala na istim pozicijama na ljestvici. Lokomotiva je peta s 41 bodom, jednim manjem od četvrtog Osijeka, dok je Gorica šesta te ima 35 bodova.

U nedjelju su na rasporedu posljednje dvije utakmice ovog kola. Prvo od 17 sati u Zagrebu igraju Dinamo i Istra 1961, dok od 19.30 sati na Rujevici derbi kola igraju Rijeka i Hajduk.

U prvom susretu 29. kola Osijek je u gostima svladao Rudeš 3-2. Oba pogotka za domaćina je dao Tomislav Mrčela u 11. i 79. minuti, dok je za goste jedan pogodak dao Petar Pušić u 35. minuti te dva Kristijan Lovrić u 56. i 58. minuti.

HNL, 29. kolo:

Slaven Belupo - Varaždin 0-1 (Dabro 52)

Lokomotiva - Gorica 1-1 (Leš 29-ag / Mitrović 73)

Petak:

Rudeš - Osijek 2-3 (Mrčela 11, 79 / Pušić 35, Lovrić 56, 58)

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!