Sport

13. travnja

Gladuša: Let 3 garantira dobru zabavu na najveselijoj regati na Jadranu

Gladuša: Let 3 garantira dobru zabavu na najveselijoj regati na Jadranu

Dobro poznata Gladuša održat će se nakon duge četiri godine 13. travnja, a mnogi zaljubljenici u jedrenje s nestrpljenjem iščekuju odmjeriti snage na regatnom polju oko saljskog arhipelaga.

Preostalo je nešto manje od dva tjedna do jedanaeste Gladuše, koja spada u top pet regata po veličini na Jadranu. Osim što se može pohvaliti sada već dugogodišnjom tradicijom, nosi i titulu one najveselije.

Nema sumnje, da će i ove godine titulu opravdati jer će publiku i natjecatelje do kasna u noć zabavljati popularni Riječani, Let 3, a prije njihova nastupa okupljeni će moći uživati u Tradicionalnom sajmu otočkih proizvoda i dobro znanoj Tovarećoj mužiki koja ove godine slavi velikih 65 godina. 

Spoj zabave i tradicije

Osim što mudante koriste umjesto startnih brojeva, Saljani dobru zabavu spajaju s tradicijom. Poput prethodnih godina okupljeni će se upoznati s tradicionalnom Tovarećom mužikom, a kako ove godine mužika slavi veliki 65. rođendan, sve tri generacije, od onih starijih, do najmlađih članova Pulića, zasvirat će u jedan glas.

Uspomenu s 11. Gladuše gosti će moći pronaći na Tradicionalnom sajmu otočkih proizvoda, a nakon regate gosti se pozivaju da uživaju brojnim gastronomskim delicijama i u ugodnoj otočnoj atmosferi.  

Prihodom od regate financira se Škola jedrenja

Kao i prethodnih godina prihod od popularne Gladuše odlazi za ljetnu Školu jedrenja, odnosno nabavku adekvatne opreme, što je dodatni vjetar u leđa malim zaljubljenicima u jedriličarstvo.

U organizaciji i jedanaestog izdanja regate, pomogli su i dugogodišnji sponzori koji vjeruju u Gladušin zabavan duh od samih početaka: Pojoda Nautic Club, Mardešić Dugi Otok, Općina Sali, Komunalno Dugi otok, Magrovica d.o.o., Restoran Forketa,  Zadarska županija, Cromaris, Navigo Yacht Charter, Apartmani Šoštarić, Marex-gel, Maraska, Printshop, Kvikprint, Val Grupa.


Reci što misliš!