Sport

ne smetaju im padovi

Koturaljkaški klub Kotači sreće na Višnjiku provodi Malu školu rolanja

Koturaljkaški klub Kotači sreće na Višnjiku provodi Malu školu rolanja
SC Višnjik

Koturaljkaški klub Kotači sreće, koji u Zadru uspješno djeluje već dvije godine, organizirao je i provodi Malu školu rolanja. Polaznici se okupljaju kod rolališta/klizališta i ovih dana marljivo provode program.

- Klub će tijekom kalendarske godine provesti u nekoliko navrata višednevnu obuku za sve one koji se žele okušati u rolanju, polako svladati vještinu i pripremiti se za budući izazov – govori Magaly Zubanov, dipl. kineziologinja, utemeljiteljica kluba i trenerica.

Zanimljivo je vidjeti kako se pojedine polaznice već nakon 15-ak minuta spretno kreću na rolama, a neke su veoma oprezne. Većini padovi u toj fazi – ne smetaju.

- Sve je to uobičajeno. Treba biti ustrajan pa će se i sve zapreke preskočiti.

Trenerica Magaly podijelila je polaznike u dvije skupine.

- Najbolje je imati optimalni broj da se svakomu posveti potrebna pozornost.

U dvije prethodne godine Kotači sreće dobro su se „okretali“.

- Snalazimo se u uvjetima kakvi jesu. Za rolanje je bitno imati odgovarajuću stazu, ali nje nema u Zadru. Na Višnjiku smo dobrodošli i radimo ono što je moguće.
Iza nekih članica i nastupi su na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

- Da, neki su dosta napredovali. Upravo se spremamo za jedno međunarodno natjecanje koje će biti u kolovozu u Santa Maria Nuova (Italija). Vjerujemo da će nas u predstojećem razdoblju pratiti lijepo vrijeme da se natjecateljice mogu dobro pripremiti.

U rolanju, ističe, trenerica Magaly, fokus valja usmjeriti na koncentraciju, tehniku, samodisciplinu, eksplozivnost, brzinu, izdržljivost… Kad rolerica ili roler dosegnu određeni stupanj vještine, svaki budući „đir“ bit će prava uživancija!


Reci što misliš!