Sport

subota, 16. rujna

Kreće 5. Long Island Triatlon na Dugom otoku

Kreće 5. Long Island Triatlon na Dugom otoku

Uzbudljivi trenuci i adrenalin triatlona ponovno će obgrliti prekrasni Dugi otok i to u subotu 16. rujna.

Ova spektakularna sportska manifestacija obećava iskustvo koje će zauvijek ostati urezano u sjećanjima svih sudionika i promatrača.

Na najdužem otoku zadarskog arhipelaga održati će se triatlonska utrka u organizaciji Triatlon kluba Zadar i Turističke zajednice Dugi otok. Sve je krenulo od ideje nekoliko entuzijasta prije 5 godina da na jednom predivnom otoku ponude profesionalnim sportašima i rekreativcima mogućnost da se iskušaju u tri sporta u prekrasnom prirodnom okruženju.

Potvrda njihovog truda i rada dolazi iz godine u godinu te im se natjecatelji iznova vraćaju. Posebno je i to da puno natjecatelja dolazi iz europskih zemalja – Slovenija, Italija, Austrija, Njemačka, Francuska, …

Plivanje u čistom moru na pješčanoj plaži Sakarun (Foto: Dugi otok triatlon)

Triatlon, koji spaja plivanje, biciklizam i trčanje, privlači sportaše i entuzijaste iz cijelog svijeta. Triathlon Long Island privukao je pažnju kao jedno od najatraktivnijih natjecanja u zemlji. Ovogodišnje izdanje donosi i neke novitete od kojih je najvažnija utrku na olimpijskoj triatlon distanci.

Već tradicionalna utrka srednje dugog triatlona uključuje 1900 metara plivanja na pješčanoj plaži Sakarun, 90 kilometara bicikla od Sakaruna do Parka prirode Telašćica brdovitim dugootočkim krajolikom uz predivan pogled na zadarski akvatorij, te 21 kilometar trčanja kroz Park prirode.

Olimpijski triatlon se sastoji od 1500 metara plivanja, 40 kilometara bicikla te 10 kilometara trčanja. Cilj obje utrke je u centru mjesta Sali, na rivi. Natjecanje će se održati prema ITU i CTF pravilima a sudjelovati će natjecatelji individualno kao i štafete. Prijavljeno je gotovo sto sudionika na srednje dugom triatlonu te pedesetak na olimpijskoj distanci što čini ovu utrku najbrojnijom do sada.

Pobjednik prošlogodišnjeg izdanja Josip Bugarija (Foto: Dugi otok triatlon)

Natjecatelji će se suočiti s izazovom plivanja u kristalno čistom moru Dugog otoka, s predivnim pogledom na obalu. Nakon toga slijedi zahtjevan biciklistički dio, tijekom kojeg će se natjecatelji voziti kroz slikovite staze i otočke ceste. Na kraju, svi će se prebaciti na trkački dio za finalni segment koji će i odlučiti tko će preći ciljnu liniju kao pobjednik.

Treba napomenuti kako ova utrka nije samo za profesionalce već su dobrodošli svi koji žele iskusiti čaroliju triatlona. Utrka slavi i duh zajedništva i prijateljstva među sudionicima te svima u sjećanju ostaju i trenuci zajedničkog druženja nakon samog natjecanja. Atmosfera je ispunjenja ohrabrenjem i podrškom, što čini ovo natjecanje jedinstvenim iskustvom za sve uključene. Tu su i volonteri bez kojih održavanje ovakvog događanja ne bi bilo moguće.

Tovareća mužika na startu utrke (Foto: Dugi otok triatlon)

Prijave za ovogodišnje izdanje su zatvorene ali svi ste dobrodošli na Dugi otok kako bi podržali sportaše tokom ove utrke. Sve dodatne informacije možete saznati na službenoj web stranici ili putem društvenih mreža.

Triathlon Long Island obećava uzbudljivu i izazovnu sportsku avanturu koja će okupiti triatlonske entuzijaste iz cijele Europe. Ne propustite priliku i vi jednom biti dio ovog nezaboravnog događaja na jednom od najljepših otoka. U sljedećem videu pogledajte i kako je bilo na prošlogodišnjem izdanju ove utrke.


Reci što misliš!