Sport

Košarka, HT Premijer Liga doigravanje za prvaka

Jusup: Kad smo nakon minus 7 izborili produžetak, psihološka prednost je bila na našoj strani

Jusup: Kad smo nakon minus 7 izborili produžetak, psihološka prednost je bila na našoj strani
Ivo Čagalj/PIXSELL

Košarkaši Zadra poveli su sa 2-0 u pobjedama protiv Splita u finalu doigravanja prvenstva Hrvatske svladavši ih u drugoj utakmici igranoj na Gripama sa 94-84 (19-13, 15-25, 28-21, 16:13; 19-9) nakon produžetka te ih još samo jedan uspjeh dijeli od četvrtog naslova prvaka.

- Drugu finalnu utakmicu smo dobili, a treba dobiti tri da bi bio prvak. Split je u početku bio nadahnut, ja sam tražio strpljenje u napadu i tako smo se vratili. Vuko je kod Splita bio izuzetno raspoložen i kad su poveli sedam razlike činilo se da su prelomili utakmicu. Kad smo izborili produžetak, psihološka prednost je bila na našoj strani. Pogodili smo prva dva teška šuta u produžecima, to je bilo ključno, rekao je Zadrov trener Danijel Jusup.

Splitovom treneru Srđanu Subotiću teško je pao poraz, kako i ne bi kad su “Žuti” imali sve u svojim rukama.

- Čestitke Zadru, ovo je jako težak udarac. Dali smo sve, većim dijelom smo bili odlični, ali u posljednje dvije i pol minute smo promašili neke šuteve, kaznili su nas, lagano se približili. Teško je biti optimist uoči nedjelje, ali idemo tamo pobijediti. To sam siguran da ćemo pokušati. Trebat će nam velika mentalna snaga, to će biti najvažnije. Zadar ima praktički obje ruke na trofeju, ali mi ćemo se potruditi da nas ne pobijede, rekao je Subotić.


Reci što misliš!