Sport

Košarka, HT Premijer Liga doigravanje za prvaka

Jusup: Odigrali smo odličnu utakmicu, slijedi dan odmora pa pripreme za finale

Jusup: Odigrali smo odličnu utakmicu, slijedi dan odmora pa pripreme za finale
Šime Zelić/ PIXSELL

U finalu ovogodišnjeg doigravanja prvenstva Hrvatske za košarkaše igrat će Split i Zadar, nakon što je Split plasman u završnicu izborio još u utorak sa 2-0 u pobjedama protiv Cedevite Junior, u srijedu je Zadar izbacio branitelja naslova Cibonu također sa 2-0 svladavši ju u KC "Dražen Petrović" sa 85-70 (23-23, 26-16, 21-17, 15-14).

- Odigrali smo odličnu utakmicu i čestitam svojim igračima. Morali smo odigrati koncentrirano u defanzivi, pripaziti na njihove šutere te ostvariti dominaciju u skoku. Da smo pritom bili uspješni pokazuje broj osvojenih lopti i skokova u napadu.

Stvarno smo u tim elementima dominirali, a onda dođe i sigurnost u šutu. Cibona je očito imala određenih problema u svom kadru, što nam je u neku ruku olakšalo posao. Zahvaljujem publici što nas je došla pozdraviti, a nakon jednog dana odmora, krećemo s pripremama za finale, zadovoljan je bio Danijel Jusup, trener Zadra.

- U početku je  bilo dosta gusto, dok nismo počeli igrati našu igru, skakati, graditi. Igrali smo kasnije s puno više kontrole, drugo poluvrijeme održavali istu razliku. Čestitam momcima, trudili smo se, duga je sezona, nije još kraj, dodao je Arijan Lakić.

- Čestitam momčadi Zadra na prolasku u finale, a svojim momcima na svemu što su izdržali ove sezone, ne daj Bože više nikome ovako. U ovoj polufinalnoj seriji igrali smo bez četiri igrača s početka sezone, krenuli smo u pripreme 28.8., a Zadar 1.7. prošle godine i to sve ima utjecaja na ovu seriju.

Nažalost mi nismo bili dobri, Borna je bio pod temperaturom, Smajlagić pod tabletama. Ne želim umanjiti zasluženu pobjedu Zadra, dominirali su u radničkom dijelu košarke i to je činjenica. Cibona je šuterski lakša momčad, ali nismo mogli nadoknaditi energiju, prevagnula je na drugu stranu. I Zadru i Splitu želim dobru finalnu seriju pa tko pobijedi, rekao je Josip Sesar, trener Cibone.

- Čestitam zadarskim igračima na ulasku u finale. Da ste vidjeli naš trening posljednjih dana kada nas je bilo četvero-petero na treningu, postoci govore sve. Krpali smo se, nismo uspjeli parirati na fizičkom dijelu, nadskakali su nas, pobjeda je otišla na Zadrovu stranu, zaključio je Krešimir Radovčić.

Zadarski igrači dobit će zasluženi kratkotrajni predah, a ne bude li promjena u kalendaru, prva od mogućih pet utakmica finalne serije igra se u Splitu u četvrtak 1. lipnja.


Reci što misliš!