Sport

#plivanje

Na plivačkom natjecanju za osobe s invaliditetom na Višnjiku zaplivati će 125 natjecatelja

Na plivačkom natjecanju za osobe s invaliditetom na Višnjiku zaplivati će 125 natjecatelja
PK Zadar

Ovaj sportski događaj važan je i za PK Zadar, ali i grad. Sport osoba s invaliditetom nešto je što PK Zadar dugo godina njeguje i cilj im je promovirati plivanje osoba s invaliditetom.

Nakon prošlogodišnjeg odlično održanog prvog natjecanja gdje smo ugostili 142 plivača iz 5  zemalja ove godine sretni smo da će na bazenu Višnjik 20.05. zaplivati 125 plivača iz  Hrvatske, Bosne i Hercegovine Slovenije. U 2 dijela natjecanja plivati će natjecatelji iz 13  klubova u 16 kategorija u 12 disciplina.  

Za PK Zadar nastupiti će Lucija Mijolović i Mario Mrčela, naši poznati predstavnici iz  kategorije s intelektualnim poteškoćama, od prošle godine plivači s down sindromom  nastupaju u zasebnoj kategoriji. Najbrojniji klub je PK Natotor iz Zagreba koji dolazi s čak  37 plivača. Nakon svečanog otvaranja natjecanja nastupiti će plivači iz programa Sreća u  vodi. 

Program ovogodišnjeg natjecanja sastoji se od dva dijela, prvi dio započinje u subotu 20.05.. u 11:00 sati, dok je službeno otvorenje i drugi dio u popodnevnom terminu s početkom u 16:30 sati. 

U želji popularizacije plivanja i sporta za osobe s invaliditetom, svi ste pozvani poduprijeti  realizaciju ove ideje koja će unaprijediti sport invalida i promovirati plivanje osoba s  invaliditetom u Zadru. Za pomoć pri organizaciji natjecanja zaslužni su Grad Zadar,  Zadarska županija, Športski centar Višnjik i Hrvatski paraplivački savez.


Reci što misliš!