Sport

Košarka, HT Premijer Liga doigravanje za prvaka

Na krilima Lakića i Božića Zadrani demolirali Dinamo za plasman u polufinale doigravanja

Na krilima Lakića i Božića Zadrani demolirali Dinamo za plasman u polufinale doigravanja
Šime Zelić/ PIXSELL

U majstorici četvrtfinalne serije doigravanja za prvaka Hrvatske košarkaši Zadra su u Krešinom domu pred oko tisuću gledatelja ugostili momčad zagrebačkog Dinama. Zadrani su uvjerljivo slavili rezultatom 90-65 i plasirali se u polufinale doigravanja gdje ih čeka Cibona.

Očekivano nervozan početak s obje strane, nakon 2 i pol minute bilo je 4-0 za Zadar, ali se Dinamo brzo vratio u egal. U nekoliko navrata Zadrani su imali +4, pa i +5, 15-10 no gosti su se brzo vraćali. Lakić s jedne strane a Garafolić s druge predvodili su svoje momčadi. Na mali odmor Zadrani su ipak otišli s minimalnim vodstvom 20-17.

Doigravanje za prvaka Hrvatske, 3. četvrtfinalna utakmica: KK Zadar - KK Dinamo Doigravanje za prvaka Hrvatske, 3. četvrtfinalna utakmica: KK Zadar - KK Dinamo 90-65

U 13. minuti Dinamo je poveo 27-28 nakon koša Bella, nakon čega je uslijedio Lakić show koji sadam vezanih poena odvodi Zadar na +6, 34-28. Domaćini prvi put imaju dvoznamenkastu prednost nakon trice Žganeca u 16. minuti, bilo je 39-29. Minutu prije poluvremena Lakić s linije bacanja odvodi Zadar na +13, ali tricom uzvraća Vručinić. Ipak za +12, Zadra pobrinuo se Božić pa se na veliki odmor otišlo rezultatom 49-37.

Kalić s 14 poena, Božić s 13 te 5 skokova i 4 asistencije te Drežnjak s 11 koševa predvodili su Zadrane, a kod gostiju Vučić je zabio 9, a Novačić i Garafolić po 6 poena.

Iako su gosti otvorili drugo poluvrijeme tricom Vučića, čak se bili približili na -8, 52-44, Zadrani su dodatno pojačali obranu a u napadu se otvorilo tako da su polovicom treće dionice nakon nove trice Žganeca otišli na +17, 61-44. Vručinić vezuje dvije trice ali nije puno pomoglo gostima iz Zagreba. U posljednju četvrtinu ušo se vodstvom Zadra od +19, 72-53.

Zadrani predvođeni večeras sjajnim Lakićem nisu stali već su i dalje igrali ozbiljno te su u 35. minuti nakon nove trice Lakića i koša raspoloženog Šantelja imali +27, 83-56. Do kraja je Jusup dao minutažu i zadarskoj mladosti, Sikiriću, Klarici i Matulini a završilo je rezultatom 90-65, te plasmanom Zadra u polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske gdje ga čeka serija s Cibonom.

Kompletna statistika

Zadrane je večeras do pobjede predvodili sjajni Lakić s 23 poena (trice 5/7) Božić s 19 koševa, 10 skokova i 8 asistencija. Drežnjak je dodao 14, Ramljak 11 a Šantelj 10 poena.

Kod Dinama Vučić je zabio 16 poena, Garafolić i Vručinić 11, Burrell 9 a Novačić 8 koševa.

U prvoj utakmici polufinalne serije Zadar će u Krešinom domu u nedjelju, 21. svibnja (20 sati) ugostiti zagrebačku Cibonu.


Reci što misliš!