Sport

Nogomet, 3. NL Jug

Zadrani na Stanovima uvjerljivo slavili protiv metkovićke Neretve

Zadrani na Stanovima uvjerljivo slavili protiv metkovićke Neretve
HNK Zadar

Nogometaši Zadra u nedjelju su u sklopu 21. kola 3. NL - Jug ugostili momčad Neretve iz Metkovića. Pred svojim vjernim navijačima u Stanovima su upisali uvjerljivu pobjedu rezultatom 4-1.

Neretva je uoči gostovanja na Stanovima obećala otvorenu i mušku borbu, pa iako su gosti krenuli ambiciozno, Zadar je bio daleko opasnija i konkretnija momčad.

Odmah na otvaranju utakmice kapetan Jure Jerbić šalje filigranski preciznu dijagonalu na Mattea Pranića, kojeg visoko podignutom nogom neoprezno ruši gostujući kapetan Domagoj Zovko. Karlo Torbarina neumoljiv je s bijele točke za vodstvo Zadra, pogodio je u lijevi kut imenjaka Karla Čovića.

U 24. minuti nespretan je Branimir Vištica koji promašuje loptu i s leđa ruši Gorana Zakarića. Torbarina iz penala ponovno gađa u lijevu stranu, Čović je pročitao udarac, ali nije uspio zaustaviti efektno plasiranu loptu u gornji dio mreže. Torbarina je bio junak, dva puta je pogodio s bijele točke u prvih dvadesetak minuta. Iako je kraj bio daleko, Torbarina & company brzo su presušili i smekšali tvrdu vodu Neretvu.

- Ne mogu se sjetiti da sam dva puta pucao penal na jednoj utakmici. No kada se ima samopouzdanja, nije teško pucati dva penala u kratko vrijeme – pokušavao se Torbarina prisjetiti slične situacije u karijeri. Dojam s utakmice zato je bio svjež.

- Odlično smo odigrali, krenuli odmah kako treba i pokazali tko je gazda na Stanovima. Dali smo maksimum, pa nije bilo problema. Pored golova, imali smo još tri-četiri izrazite prilike da utakmicu riješimo još u prvom dijelu – dodao je razigrani zadarski krilni napadač.

Ipak, Neretva je u 36. minuti uspjela smanjiti. Na ubačenu loptu u kazneni prostor domaćih neodlučno su startali vratar Luka Matasović i Richard Djeveljekaj, pa je Fran Ćavar iskoristio poklon, smanjio rezultat i dobio nadu gostima.

- Iz jedne greške vratili smo ih u utakmicu, ali smo drugo poluvrijeme opet otvorili furiozno. Zasluženo smo pobijedili – zaključio je Torbarina.

Do potvrde nove domaće pobjede Zadar je došao u 50. minuti. Kristijan Jurić izborio je loptu na sredini, poslužio Djeveljekaja na desnom boku koji pronalazi Torbarinu na vrhu šesnaesterca gostiju, no umjesto udarca, maestro Karlo konobarski poslužuje Ivana Čurjurića, a zadarski ofenzivni veznjak velemajstorski s desetak metara iskosa gađa lijevu Čovićevu stranu za 3:1. Bio je to potez utakmice, pa se Čurjurić nakon utakmice našao u zagrljaju prvih čestitara – supruge i sina.

- Odigrali smo dobru utakmicu i zasluženo pobijedili. Ozbiljno smo se cijeli tjedan pripremali za ovu utakmicu, jer je Neretva u posljednjih nekoliko utakmica odigrala zaista dobro. To je mlada i poletna momčad, ali mi smo dominirali cijelu utakmicu i pokazali naše pravo lice. Zasluženo smo pobijedili, a ta je pobjeda mogla biti i uvjerljivija. Rano smo zabili, što nam je omogućilo mirniji nastavak utakmice. Nadam se da ćemo takav ritam utakmice imati i u gostima – kazao je iskusni veznjak.

Do kraja utakmice Zadar je zabio i četvrti zgoditak, ponovno nakon krasne akcije: Torbarina je pritisnuo Ivana Dolića i Abela Kalfića koji su pogriješili u predaji lopte, Čurjurić ju je osvojio, posuo zlatnim prahom i poslužio Zakarića koji poput plesača tanga elegantno prebacuje Čovića za konačnih 4:1. U utakmici bez kartona za igrače, isključen je gostujući fizioterapeut Zvonimir Ilić.

ZADAR – NERETVA 4:1 (2:1)

Zadar. Stadion Stanovi. Utakmica 21. kola 3. NL Jug. HNK Zadar – NK Neretva. Gledatelja: 120. Suci: Jurica Matoš, Toni Hajduk i Ivan Krajina. Delegat: Perica Zdravko.

Strijelci: 1:0 Torbarina (5′ - 11m), 2:0 Torbarina (24′ - 11m), 2:1 Ćavar (36′), 3:1 Čurjurić (50′), 4:1 Zakarić (69′).

Zadar: Matasović, Mrkela, Jurić, Banović, Čurjurić, Jerbić, Zakarić, Djeveljekaj, Bubalo, Pranić, Torbarina. Još su igrali: Viduka, Anić, Baričević, Rončević, Vuko. Trener: Dragan Blatnjak.

Neretva: Čović, Vištica, Bubalo, Kožul, Listar, Čuljak, Sesar, Ćavar, Jelavić, Zovko, Vrankić. Još su igrali: Domgjonaj, Kalfić, Dolić, Mikulić, Raguž. Trener: Goran Proleta.


Reci što misliš!