Sport

3. NL Jug

Zadar je u nedjelju na Stanovima domaćin Neretvi

Zadar je u nedjelju na Stanovima domaćin Neretvi
Dino Stanin/PIXSELL

U 21. kolu 3. NL Jug Zadar je u nedjelju (16.30 sati) na Stanovima domaćin Neretvi.

Nedjeljni susret Zadra i gostiju iz Metkovića trebao bi prema svim predviđanjima ponuditi izvjestan epilog – novu domaću pobjedu Zadra. Zadar je druga momčad 3. NL Jug i kandidat za naslov, dok Neretva s puno manje ambicija predvodi južnjake u donjem trećeligaškom domu.

Dijeli ih sedam mjesta na tablici i 15 bodova razlike u korist Zadrana. Zadar ovog proljeća na Stanovima djeluje čvrsto i ubojito: u ligaškom natjecanju pali su Split (5:0) i Junak (3:0), dok je Zlatna luka u županijskom kupu također ispraćena petardom. Neretva, s druge strane, tijekom sezone nije djelovala previše uvjerljivo, ali je momčad trenera Gorana Prolete u međuvremenu pokazala zube. Ovog proljeća u pet utakmica Metkovčani su osvojili 9 bodova, ili jedan više od Zadra.

Veznjak Kristijan Jurić očekuje tri boda:

 Neretva je tvrda momčad. Pobijedili smo ih u prvom dijelu sezone s 1:0 u Metkoviću, ali nije to bio lagan posao. Isto očekujem u nedjelju – naglas razmišlja zadarski veznjak Kristijan Jurić.

Iako trener Dragan Blatnjak uvijek naglašava činjenicu da na raspolaganju ima 14-15 konkurentnih igrača uz dva-tri mlađa koji redovito dobivaju priliku i minutažu, Jurić ipak spada u skupinu igrača koje zadarski head coach naziva „onima koji su malo bliži prvoj momčadi“. Zadarski veznjak s magičnom sedmicom na leđima ovog je proljeća tako odradio svih 450 minuta na travnjaku, a zamijenjen je jedino na proljetnoj premijeri protiv Neretvanca duboko u sudačkoj nadoknadi. Jednom je asistirao za pogodak Karlu Torbarini protiv sinjskog Junaka, dok se u Makarskoj prošle subote propustio upisati u strijelce. Kao gotovo cijela momčad.

– Dogodi se takva utakmica, nikako nismo uspjeli postići zgoditak i pobijediti. Zato nas u nedjelju zanima jedino pobjeda, a nebitno je tko će i kada zabiti. Neretva će se postaviti nešto povučenije, pa moramo biti strpljivi i čekati pravu priliku. Sve je lakše kada se zabije gol – kaže Jurić.

U dvije domaće proljetne utakmice Zadar ima stopostotni učinak s 8 postignutih i bez primljenog zgoditka, ali su zadarski plavo-bijeli u gostima zabili samo u Posedarju u porazu 1:2. Iz Opuzena i Makarske Zadar je doma donio 2 boda, oba puta nakon 0:0. Na Stanovima golovi idu kao u koloni, ali u gostima u koloni zasad jedino ide – nevolja.

– Doma lako pobjeđujemo. Zabijemo već iz prve-druge situacije, pa nam se onda otvori utakmica. U gostima nas ne ide, iako smo dva puta odigrali dosta dobro. No mi ne odustajemo, idemo iz utakmice u utakmicu. Na kraju ćemo vidjeti što će biti, jer ovisimo samo o sebi – nagovještava Jurić nastavak utrke sa Zagorom.

Svaka pobjeda Zadra pritisak je na prvenstvenog lidera iz Unešića, a na tom putu u nedjelju na Stanovima od 16.30 sati stoji – nabujala Neretva. Gosti će nastupiti bez Josipa Šantića, a Zadar bez Domagoja Muića. Oba igrača prikupila su po tri žuta kartona.

Gosti iz Metkovića na posljednjih 6 utakmica četiri su puta uspjeli zatresti mrežu suparnika, i svaki put su pobijedili: kliški Uskok 1:0, Uraniju 2:0 i kaštelanski GOŠK 1:0 u Metkoviću te dubrovački GOŠK 1:0 u gostima. Svaki put kada je Neretva pobijedila nije primila zgoditak, ali kada su vratari Karlo Čović i Jakov Šaravanja vadili loptu iz svoje mreže, Metkovčani su gubili: u Unešiću od Zagore 0:3 i doma od Vodica 0:2.


Reci što misliš!