Sport

Košarka, AdmiralBet ABA liga

Zadrani ostali bez navijača i bez bodova, ovaj put Drežnjak promašio šut za pobjedu protiv Igokee

Zadrani ostali bez navijača i bez bodova, ovaj put Drežnjak promašio šut za pobjedu protiv Igokee
Šime Zelić/ PIXSELL

U 23. kolu regionalne AdmiralBetABA lige večeras je u nakon prekida ispražnjenom Krešinom domu momčad Igokee u još jednoj dramatičnoj završnici slavila protim Zadra rezultatom 67-68. Zadrani su i večeras imali napad za pobjedu ali ovaj put šut je promašio Drežnjak.

Gosti su puno bolje energetski ušli u utkamicu i zarana otišli na +4, 3-7, da bi se Zadrani brzo konsolidirali i preko razigravački raspoloženih Božića i Žganeca koji su udijelili po dvije asistencije za izjednačenje na 13-13.

ABA liga, 23. kolo: KK Zadar - KK Igokea ABA liga, 23. kolo: KK Zadar - KK Igokea 67-68

Nakon toga je uslijedila serija Zadra 7-0 (koševi Drežnjaka, bacanja Žganeca i trica Božića) i bijeg na 20-13. Nakon minute odmora Igokea se trgla te je iskoristila pogreške domaćih i vrlo brzo se vratila u rezultatski egal pa se na mali odmor otišlo minimalnim vodstvom Zadra, 22-21.

Loša zadarska sekvenca se nastavila i početkom druge dionice što Igokea koristi i serijom 3-9 za vodstvo 25-30 prisiljava Jusupa na minutu odmora. Njegovi su momci dobro reagirali te su serijom 6-0 koju je tricom zaključio Drežnjak ponovo poveli 31-30. Nakon trice Nerandžića za novo vodstvo Igokee, uslijedile su nemile scene i prekid utakmice koji je duže potrajao.

Nakon promašenog Drežnjakovog šuta za tri, Sikiriću je dosuđen prekršaj u napadu što je izazvalo reakciju navijača Zadra u čemu je jedan očito jako pretjerao s uvredama  i po procjeni sudaca zaslužio da ga se izbaci iz dvorane. To je potrajalo neko vrijeme no kada se utakmica napokon nastavila, vrijeđanje sudaca od strane dijela gledatelja nije prestajalo i oni su ovaj put odlučili prekinuti utakmicu, otišli su u svlačionicu a prije toga su od delegata zatražili pražnjenje cijele dvorane. U nemilim scenama jedan je predmet doletio s tribina i u glavu pogodio trenera Zadra, Danijela Jusupa. Srećom, premda jesve skupa izledalo jako ružno, Jusup ipak prošao s lakšom ozljedom.

Nakon četrdesetak minuta igra je nastavljena u ispražnjenoj dvorani. Gosti su bolje iskoristili preostale malo manje od tri minute te su na novi, ovaj put regularan odmor otišli s vodstvom 41-38.

Prekid utakmice između Zadra i Igokee, Jusup pogođen u glavu Prekid utakmice između Zadra i Igokee, Jusup pogođen u glavu

Gosti su puno bolje ušli u drugo poluvrijeme dok su Zadrani očito ostali malo šokirani praznom dvoranom te su serijom 10-1, pobjegli na +11, 40-51 početkom 25. minute. Zadrani se bude te prvo rade mini seriju 6-0 preko Ramljaka, Žganeca i Drežnjaka, a nakon koša Delalića, vezuju dvije trice koje zabijaju Žganec i Drežnjak te se vraćajau na samo posjed razlike, 51-53. Četvrtinu zakucavanjem zaključuje Tanasković i u  četvrtu dionicu ušlo se vodstvom gostiju rezultatom 51-55. Samo 27 poena postigle su momčadi u siromašnoj trećoj dionici.

Zadranima su trebale 4 i pol minute kako bi poveli, Lakić je zabio za 60-59, a Ramljak jedno bacanje za 61-59. Momčadi su se do kraja utakmice izmjenjivale u vodstvu a posljednje je Zadar imao nakon dva pogođena bacanja Božića, 67-66 9 sekundi prije kraja. Drežnjak prvo radi prekršaj na Tanaskoviću 6 sekundi prije kraja i ovaj zabija oba bacanja, da bi Drežnjak u posljednjoj sekundi promašio tricu i bodovi putuju u Laktaše. Konačani rezultat je 67-68 za Igokeu.

Čudna utakmica kojojje prekid u potpunosti razbio ritam, a Zadrani ponovo nisu iskoristili posljednji napad na pravi način pa su ponovo morali potpisati poraz.

Statistika utakmice

Kod Zadra ponovo najbolji Božić s 18 poena, 8 skokova i 9 asistencija, Žganec je dodao 11 uz 5 skokova, Lakić 10 uz po 5 skokova i 5 izgubljenih lopti, a Drežnjak 9 poena uz 7 skokova (šut 3/12).

Goste je do pobjede predvodio nezaustavljivi Tanasković s 23 poena i 10 skokova, a 12 je dodao Nerandžić.


Reci što misliš!