Sport

Košarka, HT Premijer liga

Potpuni raspad u drugom poluvremenu: Cedevita Junior razbila umorne i bezidejne Zadrane

Potpuni raspad u drugom poluvremenu: Cedevita Junior razbila umorne i bezidejne Zadrane
Igor Soban/PIXSELL

U derbiju 17. kola domaće HT Premier lige košarkaši Zadra gostovali su u zagrebačkoj dvorani Pepsi Božić u Trnskom kod Cedevite Junior gdje su teško poraženi rezultatom 76-59.

Prve koševe umorni (u nehumanom rasporedu bila im je ovo peta utakmica u 10 dana) i usporeni Zadrani (bez Ramljaka u zapisniku) postigli su tek nakon tri i pol minute igre, a domaći su prije toga predvođeni sjajnim veretanom Simonom zabili 9 poena, zaključno baš s njegovom tricom za 9-0.

HT Premijer liga, 17. kolo: KK Cedevita Junior - KK Zadar 76-59 HT Premijer liga, 17. kolo: KK Cedevita Junior - KK Zadar 76-59

Prvi zadarski poeni (zakucavanje Drežnjaka) pali su nakon minute odmora s kojom se poklopio i ulazak Tornada u dvoranu Trnsko te su gosti na njihovim krilima stigli do 12-10 početkom 8. minute. Do konca četvrtine domaćini se ponovo konsolidiraju i rade seriju 8-0 uz 5 poena Batinića (trica plus polaganje) te tricom Kučića istekom vremena na mali odmor odlaze s lijepim vodstvom od +10, 20-10.

Iako su i dalje bili bez vanjskog šuta, Zadrani su ulaskom Davisa ipak malo živnuli i polako počeli grickati prednost domaćina pa su nakon krasnog polaganja Klarice prišli na samo -2, 26-24, što je bio razlog da Mulaomerović pozove minutu odmora. Konac druge četvrtine obilježili su Marčinković s 4 vezana poena, te čak tri promašena slobodna bacanja Drežnjaka i dva Mustapića. Na veliki odmor otišlo se rezultatom 32-28 za Cedevitu Junior.

Imali su Zadrani čak 10 skokova više (20/30) ali katastrofalan šut za tri 0/14 (domaći su zabili 5/19) i ukupan šut na 25 posto (8/31) je bilo dovoljno da domaćin nakon prvog dijela vodi s četiri poena razlike.

Trebale su tri i pol minute da Zadrani napokon pogode pa čak i vežu dvije trice (Čampara pa Davis) što je bilo dovoljno da prvo vodstvo gostiju na utakmici, 36-38. I kad se činilo da će Zadrani nastaviti tako, ponovo su stali pa domaći rade strašnu seriju 18-0 za 54-38, minutu prije kraja treće četvrtine. Zadar se potpuno raspao i utamica je praktiči već tada bila riješena jer se u četvrtu četvrtinu ušlo rezultatom 54-39.

Marčinković s dvije trice otvara posljednju dionicu, Kučić zabija dva bacanja i polaganje i Cedevita je odjurila na nestvarnih +25, 64-39. Serija domaćina se zaustavila u tom trenutku (32. minuta) na 28-1! Do kraja su domaćini znalački održavali razliku na nekih dvadesetak poena, a završilo je uvjerljivom pobjedom Cedevite Junior rezultatom 76-59.

Kompletna statistika

Kod Cedevite Junior najbolji je bio Marčinković (tko će kome, nego svoj svome) sa 16 poena i 6 skokova, Kučić i Serdarušić su dodali po 11 koševa, Ciani 10 uz 10 skokova, a Simom 7 poena.

Kod Zadra manje slab od ostalih bio je Drežnjak sa 16 poena (šut 3/10, bacanja 10/14) i 6 skokova, Davis je dodao 11 koševa uz 7 skokova, a Šantelj 10 poena.

Standings provided by Sofascore

Reci što misliš!