Sport

Košarka, AdmiralBet ABA liga

Jusup: Već neko vrijeme nismo plaćeni za svoj rad, ružno je da moramo posudivati novce za egzistenciju

Jusup: Već neko vrijeme nismo plaćeni za svoj rad, ružno je da moramo posudivati novce za egzistenciju
Šime Zelić/ PIXSELL

Košarkaši Zadra upisali su devetu pobjedu u regionalnoj AdmiralBet ABA ligi. Prednost od 21 koša ralike nakon prvih 20 minuta, uspjeli su pretvoriti u pobjedu pritiv Borca iz Čačka iako su u drugom poluvremenu vidno pali i tjelesno ali i mentalno.

Nakon susreta treneri su logično bili različitog raspoloženja vezanog uz utakmicu, ali Jusup je komentirao i neke stvari koje se odnose na klub s Višnjika.

- Ovo je za nas bila psihološki jako teška utakmica jer smo znali da će Borac doći motiviran i da je to skroz druga momčad za razliku od prvog dijela sezone. Bila nam je bitna ova utakmica da nam da mirnoću jer nam slijedi težak raspored. Prvo poluvrijeme smo odigrali sjajno. Međutim, Lakića zbog ozljede nisam mogao koristiti, a nama svaki igrač u rotaciji puno znači. Ne znam tko je radio raspored za ovo natjecanja i za domaće prvenstvo ali to nije humano Povrijede se javljaju stalno i moramo stalno kalkulirati, rekao je trener Zadra Danijel Jusup, trener Zadra i dodao nekoliko rečenica o teškoj financijskoj situaciji u kojoj se nalaze stručni stožer i igrači:

- Bez primanja smo već neko vrijeme. Stručni stožer prvenstveno, već tri-četiri mjeseca. Ne znam do čega je to. Dečki daju sve od sebe. Ja sam samo trener, ali apeliram na ljude koji vode klub ili na Grad Zadar ako se to može riješiti jer teško je. Zahtjevi su veliki. Mi dajemo veliki angažman i ružno je da moramo posudivati novce za egzistenciju. Postoji i jedan igrač koji otpočetka sezone nije primio nijednu plaću. Nije sad bitno iz kojeg razloga. Dečki rade i trpe ali mislim da bi bilo korektno da se to riješi u što kraćem vremenskom periodu, kazao je Jusup.

- Čestitke Zadru. Znali smo kakvoj ekipi dolazimo. Ekipi koja je odlično selektirana sa over sizeom i teško je igrati protiv takve ekipe. Tu je Luka Božić koji dominira u unutarnjoj igri, dok s druge strane su tu i petice koje šutiraju za tri poena. Zbog toga je Zadar najprijatnije iznenađenje prvenstva.

Imali smo ambicije da odigramo dobru utakmicu ali smo previše toga propustili u prvom dijelu. Igrali smo previše mekano i prebrzo u napadu. Vratili smo se u trećoj četvrtini ali utakmica protiv Zadra zahtjeva 40 minuta fokusa i koncentracije za pobjedu u Zadru - rekao je trener Borca Dejan Mijatović.


Reci što misliš!