Sport

Košarka, KK Zadar

Denis Pleslić novi sportski direktor KK Zadar

Denis Pleslić novi sportski direktor KK Zadar

Prema neslužbenim informacijama novi sportski direktor Košarkaškog kluba Zadar bit će Denis Pleslić. Klub iz Jazina još uvijek nije službeno potvrdio odluku Nadzornog odbora.

Nakon što je raskinut ugovor sa Zvonimirom Ridlom, Nadzorni odbor kluba odlučio je ponovno pozvati na razgovor sve kandidate koji su se javili na natječaj kada je Ridl i izabran. Kako doznajemo, na sinoćnjem sastanku izbor je pao nekadašnjeg dugogodišnjeg pomoćnog trenera KK Zadra.

Denis Pleslić rođen je u Zadru 1967. godine. Prošao je sve mlađe kategorije KK Zadar, a na kadetskom prvenstvu Jugoslavije, koje je Zadar osvojio, proglašen je najboljim igračem i strijelcem.

Igrao je za kadetsku i juniorsku reprezentaciju Jugoslavije zajedno s Dinom Rađom i Tonijem Kukočem, nakon čega se odlučio na odlazak u Zagreb na fakultet i igranje za Mladost. Potom odlazi u švicarsku prvu ligu gdje je proveo šest godina, dvije kao igrač, a četiri kao trener.

U travnju 1997. uslijedio je povratak u Zadar gdje je prvo trenirao pretkadete, a potom juniore, nakon čega je pet uzastopnih godina bio u ulozi pomoćnog trenera, sve do 2009., kada je nakratko, nakon smjene Aleksandra Petrovića, postao i glavni trener.

U njegovoj službenoj premijeri u ulozi glavnog trenera Zadar je početkom siječnja 2009. nadigrao Cibonu u punoj Dvorani Krešimira Ćosića. Ipak, tadašnja uprava nije mu ukazala povjerenje na dulje razdoblje.

U košarci je Pleslić ostao i nakon odlaska iz kluba, a posljednji angažman imao je u KK Zara kao trener mlađih kategorija.

Stigla i službena potvrda iz KK Zadar

Košarkaški klub Zadar i službeno je u subotu u 10.45 potvrdio kako je Denis Pleslić izabran za novog sportskog direktora.

“Jako sam sretan što se vraćam u KK Zadar nakon dugo godina. Želim se zahvaliti Nadzornom odboru što su mi dali povjerenje, dat ću sve od sebe da to opravdam. Fokus će biti na omladinskom pogonu, zadarski igrači bi trebali imati svoje mjesto u momčadi Zadra. Biti u ovom Klubu je veliko zadovoljstvo i čast. Znam koja su očekivanja publike i što oni žele” - izjavio je novi sportski direktor Denis Pleslić.

Službeno predstavljanje javnosti bit će sljedeći tjedan na konferenciji za medije koja će se organizirati u dvorani Jazine.


Reci što misliš!