Sport

#benkovac

Održan Nogometni turnir Sveti Ante Benkovac 2022.

Održan Nogometni turnir Sveti Ante Benkovac 2022.

U subotu 18. lipnja i nedjelju 19. lipnja se u Benkovcu održao Nogometni turnir za ˝Papaline˝ i ˝Tiće˝, prvi put nakon dvije godine. Na turniru je sudjelovalo šesnaest ekipa, a okupilo se i mnoštvo gledatelja.

Prvi dan turnira igrana su po dva susreta iz obje generacije istodobno na dva terena preko širine nogometnog stadiona i bilo je iznimno zanimljivo, budući da su mlađahni nogometaši, željni dokazivanja, nastojali pokazati svoj potencijal i talent zbog kojih su ih njihovi treneri i izabrali u ekipe. Adrenalina među njima nije nedostajalo, a svaki dobar potez objektivna je publika na tribinama nogometnog stadiona u Benkovcu itekako znala pozdraviti i nagraditi velikim pljeskom. Uglavnom je u toj grupnoj fazi otvaran put prema ekipama koji će svoje mjesto pronaći i zauzeti za četvrtfinale, polufinale i samu završnicu koja se igrala drugi dan, u
nedjelju, 19.lipnja u poslijepodnevno-večernjem terminu.  A tog drugog dana već su navijači priredili intenzivno navijanje na tribinama za svoje favorite uz transparente i priručne sirene, što je potaknulo ekipe da se upuste u aktivne borbe za najbolje pojedinačne i timske pozicije na ovogodišnjem turniru u Benkovcu.   Na žalost neki su možda u tom žaru borbe i pregorili pa su ostali bez željenih rezultata i odličja. Na kraju su nagrađene po četiri ekipe iz obje konkurencije, pa je u generaciji Papalina prvo mjesto na turniru osvojio HNK ˝Hajduk˝ Split koji su u finalu
pobijedili dečke iz Šibenika s visokih 5:0, pa su se Šibenčani, koji su inače tijekom turnira bili jako dobri, morali na kraju zadovoljiti drugim mjestom. Treći su bile papaline iz NK ˝Primorca˝ iz Biograda, dok su četvrto plasirani bili NK ˝Arbanasi˝.

 Hnk Velebit

Kada su Tići u pitanju, ondje su najviše pokazali i sasvim zasluženo osvojili prvo mjesto na turniru dečki iz domaćeg HNK ˝Velebita˝, koji su u finalnom susretu pobijedili svoju generaciju iz ekipe NK ˝Joso Bego˝ iz Šibenika rezultatom 2:1. Drugo mjesto pripalo je, naravno Šibenčanima, treće ˝NK ˝Novalji˝, a četvrto NK ˝Zari˝. Sve ekipe nagrađene su pokalima i pripadajućim medaljama, a nagrađeni su i najbolji pojedinci turnira. Najbolji vratar kod Papalina bio je iz Hajduka Ivan Blažević, najbolji strijelac Antiša Birkić iz HNK ˝Primorca˝, a najbolji igrač turnira Franko Tokić, također iz Hajduka. Kod Tića, najboljim vratarom turnira proglašen je Velebitov Gabrijel Klarica, dvojica su najboljih strijelaca, po šest postignutih golova Ante Spahija iz NK ˝Joso Bego˝ i Marin Ćosić iz NK ˝Novalje˝. A najbolji igrač turnira bio je kapetan Velebita Colin Nimac.


Reci što misliš!