Sport

Košarka, HT Premijer liga

Fenomenalni Ukić predvodio Split do pobjede nad beskrvnim Zadrom

Fenomenalni Ukić predvodio Split do pobjede nad beskrvnim Zadrom
Zvonko Kucelin/ KK Zadar

U dalmatinskom derbiju 4. kola HT Premijer lige večeras je momčad Splita predvođena sjajnim veteranom Rokom Ukićem u Krešinom domu upisala zasluženu i vrijednu pobjedu nad beskrvnom momčadi Zadra rezultatom 62-71.

Kod Zadra niti večeras u zapisniku nisu bili ozljeđeni Carter i Marčinković, dok je Split također oslabljen neigranjem Perkovića i Jonesa.

Početak utakmice obilježili su Luković (8 poena) i Junaković (3 asistencije) koji su prodicirali i dva prelijepa alley-upa s jedne te Ukić (8 poena uz dvije trice) i momčadi su se smjenjivale u minimalnom vodstvu sve do 15-18 kada je nakon dva lijepa zakucavanja Baje i Mcleana, Perinčić bio prinuđen uzeti minutu odmora. Nije baš puno pomoglo jer su Splićani koševima Čampare i tricom Mcleana četvrtinu zaključili prenošću od 5 poena razlike, 20-25.

Subotićevi momci su na krilima za igru izuzetno raspoloženog Ukića nakon trice Čampare poveli s do tad najviših +6, 24-30. Nastavila se utakmica s puno promašaja i pogrešaka s obje strane u čemu su ipak prednjačili Zadrani (čak 11 izgubljenih lopti!) tako da su gosti na veliki odmor otišli s prednosšću 32-37.

Druga četvrtina protekla je u promašajima za tricu s obje strane, Zadrani su u cijelom prvom poluvremenu pogodili samo jednu od 10, dok su Splićani samo u drugoj dionici imali isti omjer, ukupno 5/17.

Zadrane je u prvom poluvremenu predvodio Luković s 10 poena i 6 skokova, dok je u splitskim redovima sjajan bio veteran Ukić koji zabio čak 15 poena.

Prve minute treće dionice obilježili su ponovo Luković i Junaković te se Zadar prišuljao na 37-39, a onda je uslijedila kanonada trica s obje strane. Razigrao se napokon i kapetan Zadra Mavra i u posljednju dionicu Split je ušao s minimalnom prednošću 54-55.

Trebale su gotovo dvije minute kako bi pali prvi koševi u četvrtoj dionici a zabio ih je Vuković nakon krasnog alley-upa s Mavrom i Zadrani nakon dugo vremena ponovo vode. No, kratko je trajalo jer Bajo s 4 poena i Ukića s dva bacanja ponovo vraćaju Split na +5, 56-61 i Perinčić poziva svoje trupe na minutu odmora.

Nije pomoglo beskrvnoj momčadi Zadra jer Split serijom 16-1 bacanjem Žganjeca te tri! vezane trice Ukića odlazi na nedostižnih +14, 57-71. Do kraja gosti su znalački održali prednost te iz Zadra posve zasluženo putuju s dva nova boda. Konačan rezultat utakmice je 62-71!

Kompletna statistika

Kod lošeg Zadra bolji od ostalih bili su Luković s 13 koševa i 8 skokova, Mavra je dodao 12, a Jordano 11. Split je do pobjede predvodio fenomenalni Ukić s 26 poena, a Čampara i Mclean su dodali po 10.

Posve zaslužena pobjeda Splita koji je vodio gotovo cijelu utakmicu, a Subotić je pametno dozirao minutažu iskusnog Ukića koji je sjajno otvorio utakmicu, a u još većem stilu je završio kada je s tri vezane trice konačno prelomio rezultat. Zadar je nakon kratkotrajnog vodstva 56-55 početkom 33. minute posve stao, jer je u cijeloj četvrtini zabio 8 poena od kojih 6 kada je sve već bilo riješeno. Još jedna u nizu bljutavih igara Zadra u utakmici za brzi zaborav.


Reci što misliš!