Sport

#košarka

Košarkašice Zadra započele s pripremama

Košarkašice Zadra započele s pripremama
ŽKK Zadar Facebook

ŽKK Zadar već je nekoliko dana u punom pogonu u onom radnom dijelu priprema za novu sezonu u kojoj će nakon dugo godina igrati u drugom razredu domaće košarke, odnosno u Prvoj ligi nakon što su lani izgubile premijerligaški status.

Ono što definitivno veseli, barem svakog onog mrvicu starijeg ljubitelja sporta u našem gradu, jest to da su Zadranke za početak priprema odabrale jednu od onih izvornih destinacija na kojoj su se prije gradnje i izgradnje moderne infrastrukture pripremali gotovo svi zadarski sportski kolektivi, u Parku Vladimira Nazora.

Čist zrak, brojne uzbrdice i nizbrdice te stabla i zelenilo sasvim je sigurno bolja i izazovnija opcija od trčanja po tartanu i betonu. A sva aktivnost odvija se pod budnim okom Lare Nikpalj Vukorepe koja je od ove sezone dio stručnog stožera zadužena za fizičku spremu, a iz kluba su uoči početka priprema poručili kako i ove godine uz seniorski sastav ostaje trener Samir Žuža.

– Iako je sezona bila jako teška, od samog početka postavljeni su temelji kvalitetnog rada trenera i igračica, te motivacija za napretkom i individualnim razvojem. U tom tonu i ozračju želimo nastaviti i ove natjecateljske sezone, ali s još većom motivacijom te većim postavljenim ciljevima za nadolazeću sezonu – dodali su iz ŽKK Zadar u kojem se nadaju ekspresnom povraku u elitno društvo hrvatske ženske košarke


Reci što misliš!