Sport

#košarka

Novi poraz mladih košarkašica Zadra

Novi poraz mladih košarkašica Zadra

Novi poraz upisale su jučer košarkašice Zadra. Bolje od njih u dvoboju 5. kola Premijer lige za ostanak na Višnjiku su bile igračice Plamen Požege koje su na kraju slavile uvjerljivo s 87:54.

Kao i većinu utakmica ove sezone igračice Zadra očajno su ušle u utakmicu pa su gošće bez prevelikog truda nakon uvodnih deset minuta na svojoj strani imale prednost od 21 koša. Drugu četvrtinu Zadranke su odigrale puno koncentriranije ali su i dalje padale u rezultatski zaostatak koji na poluvremenu iznosio -24 (26:50).

Uslijedila je treća dionica koju su domaće košarkašice čak i dobile sa 15:11 ali su se gošće brzo konsolidirale te su ozbiljnom igrom u posljednjoj četvrtini susret mirno privele kraju.

Najefikasnija kod Zadra već po pravilu bila je Katia Nekić s 15 koševa, dok je La Mama Kapinga s 27 ubačaja i 12 skokova predvodila Plamen Požegu. Točno na sredini natjecanja Zadranke su i dalje posljednje bez pobjede i čini se kako nezaustavljivo klize prema nižem rangu. Do kraja prvenstva ostalo je za odigrati još pet kola, a u prvom od njih igračice Samira Žuže kod kuće dočekuju Zagreb.