Sport

#OI

Kanaet nakon brončane medalje: Ciljao sam zlato, ali sretan sam

Kanaet nakon brončane medalje: Ciljao sam zlato, ali sretan sam
AP Images

Toni Kanaet postao je prvi hrvatski reprezentativac u tekvondou koji je osvojio olimpijsko odličje, nakon što su to prije njega napravile tri reprezentativke, a do bronce u Tokiju stigao je pobjedom nad Uzbekistancem Nikitom Rafalovičem (24-18).

"Sretan sam, još ne znam što se desilo, što sam napravio. Ciljao sam na zlato, ali znao sam da neće protiv Rusa biti lako. Izgubio sam od njega već sedam, osam, ne znam ni ja koliko puta. Ponovno me pobijedio, ponovno je dominirao", rekao je Kanaet nakon osvojenog odličja.

Iako mu je polufinalni poraz od Rusa Hramtcova odnio mogućnost borbe za naslov olimpijskog pobjednika, donio mu je dodatni poticaj na putu prema brončanom odličju.  

"Nakon te borbe sam bio ljut, izašao sam još jači. Rekao sam, ako on uđe u finale, dat ću sve od sebe, da izguram u ove dvije borbe. Eto, hvala Bogu, uspio sam ih pobijediti."

Prvo je pobijedio Faysala Sawadoga iz Burkine Faso bodovnom nadmoći (30-10), a onda je u borbi za broncu bio bolji i od Rafaloviča.

"Oba protivnika, imamo sličan stil, pitanje je samo tko će bolje nametnuti prvu nogu, tko će nametnuti tempo, ritam. Ja sam bio taj koji je u borbi dominirao, koji je nametnuo ritam, koji je trošio protivnike i uspio sam ih istrošiti. Kad bih prešao u vodstvo, uspio sam ga zadržati do kraja borbe."

Kanaet je dodao da mu je dodatna godina zbog odgode Olimpijskih igara, zapravo, bila od velike koristi.

"Imali smo puno turnira za kvalificirati se na Olimpijske igre. Nekako se sve brzo odvijalo. Kad sam shvatio da imam još godinu dana, rekao sam da ću raditi na nekim svojim nedostacima, bolje se fizički pripremiti, dovesti se u bolju formu. Evo, pokazao sam da sam to i napravio", zaključio je 25-godišnji Splićanin.


Reci što misliš!