Sport

#OI

Predsjednik, premijer i predsjednik Sabora čestitali Matei Jelić i Toniju Kanaetu

Predsjednik, premijer i predsjednik Sabora čestitali Matei Jelić i Toniju Kanaetu
Instagram

Nakon što je u ponedjeljak na OI u Tokiju u tekvondou zlatnu medalju osvojila Matea Jelić, a Toni Kanaet broncu, čestitke su uputili predsjednik države Zoran Milanović, hrvatska vlada i premijer Andrej Plenković te predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković.

"Čestitam Matei Jelić osvajanje zlatne olimpijske medalje u taekwondou, a Toniju Kanaetu na osvajane brončane olimpijske medalje. Svojim upornim radom prije Igara i onda sigurnim i čvrstim nastupima u Tokiju i vrijednim medaljama razveselili ste Hrvatsku već na samom početku Olimpijskih igara. Hvala vam što gledamo hrvatski barjak na olimpijskim postoljima, kao što smo priželjkivali", poručio je predsjednik RH Zoran Milanović.

 "Veliki dan za hrvatski sport. Čestitamo od srca našim taekwondo reprezentativcima Matei Jelić i Toniju Kanaetu koji su osvojili prve olimpijske medalje za Hrvatsku na na OI u Tokiju. Toni je sjajan nastup zaključio broncom, a najveći uspjeh u povijesti hrvatskog taekwondoa ostvarila je fantastiča Matea koja kući nosi zlato. Još jednom veliko BRAVO za oboje. Hrvatska je ponosna na vas", navodi se se čestitki Vlade RH i premijera Plenkovića. 


I predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je čestitku Matei Jelić i Toniju Kanaetu. 

 "Od srca vam čestitam na osvajanju prve zlatne olimpijske medalje za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Tokiju. Fantastičnim preokretom u zadnjim sekundama finalne borbe i prvom hrvatskom zlatnom medaljom u taekwandou upisali ste se u povijest hrvatskoga sporta. Olimpijska medalja najveće je dostignuće i čast jednome sportašu, stoga svi zajedno možemo biti neizmjerno ponosni na vaš uspjeh. Čestitke upućujem i vašim trenerima i Taekwando klubu Marjan koji nam je u istom danu podario dvoje novih olimpijskih osvajača medalja", čestitao je Matei Jelić predsjednik Sabora Gordan Jandroković, dok u je u čestitki Toniju Kanaetu poručio: "Svojom ustrajnošću već ste zasluženo nosili naslov europskog prvaka, a ovim osvajanjem brončane medalje na Olimpijskim igrama dali ste pečat svojim postignutim uspjesima u taekwando borbama. Vaša olimpijska medalja ima dodatnu vrijednost budući da je prvo hrvatsko olimpijsko odličje u muškoj kategoriji u taekwandou. Neka ova medalja bude prva u nizu osvojenih medalja naših olimpijaca u Tokiju".


Reci što misliš!