pojačanje za županijsku ligu
Igor Banović se vratio na Stanove
Igor Banović (1987.) novi je igrač HNK Zadar. Nakon što je seniorsku momčad nedavno osnažio iskusni internacionalac Jurica Buljat, u Stanove se vratio još jedan igrač koji se svojedobno etablirao u prvoligaškom Zadru, a poslije igrao u Moldaviji, Bjelorusiji, Bugarskoj, u Tajlandu...
- Prethodni mi je klub bio tajlandski FC Samuth Sakhon. U njemu sam bio godinu dana, a prije toga u Lokomotivu iz Plovdiva. Imao sam otvorenu ponudu za nastavak suradnje u Tajlandu, no odlučio sam ostati u Zadru - kaže Igor Banović.
Ovaj iskusni vezni igrač priključio se seniorskoj momčadi HNK Zadar koju vodi Želimir Terkeš sa suradnikom Draganom Blatnjakom.
- Razgovarali smo dosta Terkeš i ja, a razgovarao sam i s ljudima koji vode klub. Predočili su mi svoj plan i program i veoma mi je bilo drago što postoje konkretne natjecateljske ambicije, ujedno i što je HNK Zadar jasno definirao svoju dugoročnu politiku u cjelokupnom sportskom segmentu. Djelovanje kluba temelji se na zdravim zasadama i drago mi je što mogu dati određeni doprinos ostvarivanju klupskih ambicija.
U prvoj momčadi Igor Banović zatekao je niz igrača s kojima je i prije dijelio svlačionicu.
- Eto, prije mene vratio se i Jurica Buljat što je svakako velika stvar. Tu su i još neki igrači poput Jure Jerbića, Luke Begonje i drugih. Vjerujem da je izvrsno to što su mnogi prepoznali ozbiljnost cjelokupnoga projekta HNK Zadar te što su u toj priči pronašli i svoj motiv.
Prošli ste mnoga natjecanja, pa i na klupskoj međunarodnoj razini, a čeka vas nastavak sezone u županijskoj ligi.
- Osobno na tu činjenicu gledam samo kao na jedan kratki interval u življenju novoga kluba. Energično ću stati iza natjecateljskoga cilja prve momčadi, plasmana u trećeligaški stupanj natjecanja, što je nužni korak prema drugoj, sutra i prvoj ligi. Zadar sa svojim okružjem ima nogometni potencijal, a klub je svoje djelovanje počeo na najbolji mogući način.
Jeste li u dobroj fizičkoj kondiciji?
- Hvala Bogu jesam. Nikad nisam imao nikakvih poteškoća s time i bez problema odrađujem plan i program. Usput, radujem se i što ću s drugim nešto iskusnijim igračima doprinijeti da se mlađi razvijaju. Ne zaboravljam da su tako i meni i drugima kad smo postajali prvotimci pomagali stariji igrači.
Vezane vijesti
-
Policijski službenici Prve policijske postaje Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjim hrvatskim državljaninom kojeg se sumnjiči za počinjenje više imovinskih kaznenih djela
-
Iako se zbog epidemiološke situacije 6. Festival maslina u Zagrebu nije mogao održati, sva prijavljena ulja su analizirana i među 288 uzoraka izabrana najbolja.
-
Zadranka Anđela Rončević gotovo je svih svojih 26 godina provela na moru ili uz njega. Pa makar preko ljeta kad bi se sa studija na švicarskom Sveučilištu primijenjenih znanosti i umjetnosti u Luzernu vratila u rodni kraj. Zapravo, tako je bilo do pandemije
-
Državni tajnik u ministarstvu zdravstva Silvio Bašić, jedan od pet zadarskih državnih tajnika, u pratnji župana Božidara Longina i gradonačelnika Branka Dukića posjetio je Opću bolnicu Zadar gdje ga je ravnatelj Željko Čulina upoznao s aktivnostima najveće zdravstvene ustanove u Zadarskoj županiji.
Izdvojeno
-
Johnson & Johnsonovo cjepivo protiv covida-19, čije je korištenje u SAD-u suspendirano, trebalo bi se ponovno koristiti, možda uz "restrikcije", a odluka bi trebala biti objavljena do petka, rekao je u nedjelju medicinski savjetnik Bijele kuće, Anthony Fauci.
-
Nogometaši Monaca koje predvodi hrvatski stručnjak Niko Kovač, ostali su u utrci za naslov francuskog prvaka nakon što su u susretu 33. kola Le Championnara na gostovanju porazili Bordeaux sa 3-0.
-
Johnson & Johnsonovo cjepivo protiv covida-19, čije je korištenje u SAD-u suspendirano, trebalo bi se ponovno koristiti, možda uz "restrikcije", a odluka bi trebala biti objavljena do petka, rekao je u nedjelju medicinski savjetnik Bijele kuće, Anthony Fauci.
-
S vremena na vrijeme treba unijeti promjenu u kuhinju, isprobati neko novo jelo, začin ili način pripreme. U nastavku recept za jedan od omiljenih priloga, pripremljen na novi način
Reci što misliš!