Sport

pojačanje za županijsku ligu

Igor Banović se vratio na Stanove

Igor Banović se vratio na Stanove
HNK Zadar

Igor Banović (1987.) novi je igrač HNK Zadar. Nakon što je seniorsku momčad nedavno osnažio iskusni internacionalac Jurica Buljat, u Stanove se vratio još jedan igrač koji se svojedobno etablirao u prvoligaškom Zadru, a poslije igrao u Moldaviji, Bjelorusiji, Bugarskoj, u Tajlandu...

- Prethodni mi je klub bio tajlandski FC Samuth Sakhon. U njemu sam bio godinu dana, a prije toga u Lokomotivu iz Plovdiva. Imao sam otvorenu ponudu za nastavak suradnje u Tajlandu, no odlučio sam ostati u Zadru - kaže Igor Banović.

Ovaj iskusni vezni igrač priključio se seniorskoj momčadi HNK Zadar koju vodi Želimir Terkeš sa suradnikom Draganom Blatnjakom.

- Razgovarali smo dosta Terkeš i ja, a razgovarao sam i s ljudima koji vode klub. Predočili su mi svoj plan i program i veoma mi je bilo drago što postoje konkretne natjecateljske ambicije, ujedno i što je HNK Zadar jasno definirao svoju dugoročnu politiku u cjelokupnom sportskom segmentu. Djelovanje kluba temelji se na zdravim zasadama i drago mi je što mogu dati određeni doprinos ostvarivanju klupskih ambicija.

U prvoj momčadi Igor Banović zatekao je niz igrača s kojima je i prije dijelio svlačionicu.

- Eto, prije mene vratio se i Jurica Buljat što je svakako velika stvar. Tu su i još neki igrači poput Jure Jerbića, Luke Begonje i drugih. Vjerujem da je izvrsno to što su mnogi prepoznali ozbiljnost cjelokupnoga projekta HNK Zadar te što su u toj priči pronašli i svoj motiv.

Prošli ste mnoga natjecanja, pa i na klupskoj međunarodnoj razini, a čeka vas nastavak sezone u županijskoj ligi.

- Osobno na tu činjenicu gledam samo kao na jedan kratki interval u življenju novoga kluba. Energično ću stati iza natjecateljskoga cilja prve momčadi, plasmana u trećeligaški stupanj natjecanja, što je nužni korak prema drugoj, sutra i prvoj ligi. Zadar sa svojim okružjem ima nogometni potencijal, a klub je svoje djelovanje počeo na najbolji mogući način.

Jeste li u dobroj fizičkoj kondiciji?

- Hvala Bogu jesam. Nikad nisam imao nikakvih poteškoća s time i bez problema odrađujem plan i program. Usput, radujem se i što ću s drugim nešto iskusnijim igračima doprinijeti da se mlađi razvijaju. Ne zaboravljam da su tako i meni i drugima kad smo postajali prvotimci pomagali stariji igrači.


Reci što misliš!