Sport

#košarka

Mavra: Na kraju svijeta sam! Strance smo „narajcali“ snimkama s lanjske proslave

Mavra: Na kraju svijeta sam! Strance smo „narajcali“ snimkama s lanjske proslave
Marko Dimic/PIXSELL

Nakon što je lani odnio trofej namijenjen najkorisnijem igrača finala Kupa „Krešimir Ćosić“, Dominik Mavra ove godine je kao kapetan imao čast podići i veliki pehar.

Nešto skromnijoj individualnoj predstavi unatoč (osam poena i pet asistencija), Mavra je i sinoć dao veliki doprinos pobjedi svoje momčadi, pogotovo u posljednjim minutama kada je ubacio jednu od četiri trice koje su prelomile utakmicu i na koncu riješile pitanje pobjednika.

– Na kraju svijeta sam! Svi smo presretni, uključujući strance koje smo „narajcali“ prošlogodišnjim snimkama s proslave. Imali smo veliku želju obraniti naslov i ova pobjeda nam jako puno znači. Split se pokazao kao jako „žilav“ protivnik. U nekoliko navrata smo osjećali da ih možemo slomiti, ali oni bi se uvijek vraćali. Na kraju smo u katastrofalnoj šuterskoj večeri vezali četiri dalekometna ubačaja i stigli do trijumfa – kazao je Mavra, dodavši da je ključ pobjede bila dobra taktička i mentalna priprema.

– U svakom trenutku smo imali strpljenje i ideju. I kada nam ne bi prošlo ono što smo zamislili, znali smo što trebamo raditi. Split je šuterska momčad i vrlo su nezgodni kada uđu u seriju te smo bili svjesni da se ne smijemo prepustiti ludom ritmu – dodao je Mavra za kraj poručivši:

– Želimo i prvenstvo!


Reci što misliš!