Sport

#košarka

Mavra nakon pobjede protiv Cibone: Bili smo bolji nego to rezultat kazuje

Mavra nakon pobjede protiv Cibone: Bili smo bolji nego to rezultat kazuje
Zvonko Kucelin/ KK Zadar

Košarkaši Zadra sinoć su u susretu devetog kola HT Premijer lige došli do sedme ovosezonske pobjede u hrvatskom prvenstvu svldavši Cibonu rezultatom 79:82.

Imali su Zadrani dva posjeda prednosti 45 sekundi prije kraja, ali dvije trice Tonija Nakića i Matea Drežnjaka vratile su "Cibose" u igru, pa je pitanje pobjednika riješeno tek u posljednjim trenucima.

- Volio bih da smo mi to mirnije priveli kraju, ali Cibona je pogodila one dvije lijepe trice, a i cijelo vrijeme su šuterski bili dobro raspoloženi. Drežnjak nas je s četiri trice u drugoj četvrtini uništio, ali ipak se ne pita samo nas. Želio bih istaknuti borbu mojih igrača od samog početka, iako se dogodila ona utakmica u kojoj smo jedva pobijedili Alkar, momci su stvarno dobri i ova pobjeda je nagrada za njihov rad. Pred samu utakmicu ostali smo bez Junakovića koji nam puno znači, Paponja je igrao pod temperaturom i to nam je zadalo puno problema, ali ipak na kraju su moji igrači izvukli pobjedu, i ovo je bila samo njihova pobjeda - kazao je Vladimir Anzulović.

Zadrane je prodvodio Justin Carter s 22 poena, a vrijedan napadački doprinos je stigao od kapetana Dominika Mavre koji je za 33 minute ubacio 12 koševa.

- Derbi je derbi, sigurno da nam ova pobjeda znači puno. Ovo je potpuno drugačija momčad nego što je bila na početku sezone. Mi smo veliki dio utakmice bili u switchu jer smo mislili da to ne paše njihovoj igri. Mislim da smo bili bolji nego što je rezultat pokazao, jednostavno smo im razbili igru - izjavio je Mavra.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!