Sport

Rukomet, SP 2021.

Červar: Bilo je dobro, ali sad fokus bacamo na Argentinu

Izbornik Lino Červar je prije početka drugog kruga u Kairu poželio i najavio rast u formi i transformaciju ekipe, a to se u prvom susretu i dogodilo. Hrvatska je deklasirala Bahrein s 28-18 i Červar je morao biti zadovoljan.

"Dobro smo igrali, angažiranost i motivacija su bili veliki. Imali su velikih problema probiti našu zonu. Bilo je pokretljivosti i angažiranosti, potjerali smo protivnika. Napad je rješavao njihovu obranu. No, onda smo promijenili obranu i pali smo, imali ishitrene udarce i na poluvremenu nije bila realna razlika. U drugom poluvremenu smo odmarali neke igrače pa možemo biti zadovoljni, ali ispred nas je još jedan važan korak. Moramo se fokusirati samo na Argentinu, ispuniti prvi cilj i dobiti. Moram pohvaliti ekipu za zalaganje, nekad nam nestane fokusa, ali je bitan kontinuitet igre."

Pozitivne stvari su laka pobjeda uz odmaranje glavnih vedeta i uvježbavanje mlađih koji su dobro reagirali.

"Usput smo uvježbavali obranu s mlađima, dobro su reagirali. Moramo sve već večeras sve zaboraviti i gledati na sljedećeg protivnika, gledao sam ih , dobri su. Doći će rasprava i o četvrtfinalu, ali se moramo koncentrirati na Argentinu. Imaju nekoliko dobrih igrača, kompletna ekipa s dobrim trenerom. Moramo biti skromni i znati da s velikom borbom možemo do cilja."

Marin Šego je bio igrač utakmice, a sjajno je igrao i Igor Karačić pa taj dvojac izgleda spremno.

"Karačić je dobro ušao, kao i Šego, ali ja bih pohvalio Pešića koji je imao manju minutažu, ali je dobro ušao. Njih dvojica se dobro nadopunjuju i obojicu bih pohvalio, iako je ovaj bio igrač utakmice", kazao je Červar.

Standings provided by SofaScore LiveScore


Reci što misliš!