Sport

Rukomet, SP 2021.

Štrlek: U utakmicu smo ušli kao papci

Vrlo nezadovoljan nakon remija protiv Japana na otvaranju rukometnog SP bio je i krilni igrač Manuel Štrlek. On je zabio dva hrvatska gola na startu, ali je dalje sve krenulo naopako.

"Ne bih psovao pred kamerom, ali bih rekao da smo u utakmicu ušli kao papci. Gledali smo se svi, ovo nije pravo lice reprezentacije. Trebamo razmisliti o igri, cijeli turnir je pred nama, ali ovo nije slika koju trebamo prikazati."

Hrvatska je posebno loša bila u prvom dijelu, ali se u drugom ipak podigla u neobičnoj atmosferi bez gledatelja.

"Digli smo se u drugom poluvremenu, počeli igrati, ali nismo imali sreće na kraju. No, što je tu je, trebamo se podignuti i pobijediti u sljedećoj utakmici. Cijelu sezonu igramo bez publike, znali smo da će biti tako, kako je nama tako je i svima. Možemo biti sretni da se igra."

Iako se činilo da je Japan potpuno iznenadio Hrvatsku, Štrlek govori da je reprezentacija ipak skautirala i pripremala se za protivnika.

"Gledali smo ih, znali smo da igraju i pucaju brzo, u petoj sekundi napada, da vole širiti obranu. U početku su im ušli neki šutevi, okuražili su se i utakmica je otišla na krivu stranu. Svaka čast Japancima, ali je problem bio u nama", zaključio je Štrlek.


Reci što misliš!