Sport

HT Premijer liga

Zadar lakoćom uzvratio Puntamičanima za poraz u prvom dijelu sezone

Zadar lakoćom uzvratio Puntamičanima za poraz u prvom dijelu sezone
Šime Zelić / KK Zadar

Domaćini su prvo poluvrijeme zaključili serijom 19-1 i odvojili se na nedostižnu prednost koju su mirno održavali u nastavku.

Košarkaši Zadra uzvratili su igračima Sonik Puntamike za poraz u prvom dijelu prvenstva. Igrači Ivana Perinčića na domaćem su parketu u 18. kolu HT Premijer lige rezultatom 102-63 svladali goste iz Jazina i vratili se na vrh ljestvice hrvatskog prvenstva.

Puntamičani su nešto bolje otvorili susret i zahvaljujući dalekometnom šutu vodili do sredine prve četvrtine, no kako je vrijeme odmicalo do izražaja je počela dolaziti širina domaće klupe. Raspoloženom Onuakuu uskoro su se pridružili i suigrači pa Vlašićevim momcima nije pomogla ni zonska obrana kojom su u nekoliko navrata pokušali zateći košarkaše Zadra. Nakon trice Cvitanovića na otvaranju druge dionice, momci u bijelim dresovima su uzvratili serijom 6-0 kojom su u 13. minuti stigli nadomak dvoznamenkaste prednosti (33-25), natjeravši gostujućeg trenera na minutu odmora.

FOTO: Šime Zelić/KK Zadar

Statistički dobru rolu je odigrao često s pravom osporavani Jure Planinić, barem na trenutke pokazavši zašto ga se prije nekoliko godina kao velikog talenta dovelo u Donatov grad, no upravo su nakon njegova izlaska iz igre igrači Ivana Perinčića podigli intenzitet u obrani i krenuli u nalet koji se nije zaustavio sve do odlaska na veliki odmor. U posljednjih šest minuta i 25 sekundi prvog poluvremena Puntamičani su zabili samo jedan poen, što su domaćini iskoristili da serijom 19-1 zaključe četvrtinu i u svlačionice odu s visokih 24 poena prednosti (54-30).

Nastavak nije donio veća uzbuđenja. Prednost Zadra je nastavila rasti gotovo iz napada u napad, pa iz drugih 20 minuta vrijedi istaknuti tek činjenicu da je mladi Duje Brale za 16 minuta na parketu ubacio 13 poena, pokazavši da je za njega bilo mjesta na parketu i od prvog sudačkog podbacivanja.

Najefikasniji u novoj pobjedi Zadra u hrvatskom prvenstvu bili su Planinić i Jordano s 19, odnosno 18 poena, dok je Sonika predvodio Lovre Runjić s 15 koševa i četiri uhvaćene lopte.

Standings provided by SofaScore LiveScore