Sport

tenis

ATP St. Peterburg: Rubljov preko Ćorića do četvrtog naslova u 2020.

ATP St. Peterburg: Rubljov preko Ćorića do četvrtog naslova u 2020.
AP Images

Ruski tenisač Andrej Rubljov (ATP - 10.) osvojio je naslov pobjednika ATP turnira serije 500 u Sankt Peterburgu, gdje je u nedjeljnom finalu nadigrao najboljeg hrvatskog tenisača Bornu Ćorića (ATP - 27.) sa 7-6 (5), 6-4 nakon jednog sata i 39 minuta.

Rubljovu je to četvrti naslov u 2020. čime se izjednačio s Novakom Đokovićem kao najuspješnijim tenisačem u ovoj sezoni. Rus je i u četvrtom međusobnom dvoboju ostavio Bornu Ćorića bez seta pa je 23-godišnji Zagrepčanin ostao na dva naslova iz Marakeša 2017. i Hallea 2018. Ćoriću je ovo bio peti poraz u finalima, a drugu godinu zaredom je izgubio meč za naslov u St. Peterburgu, gdje ga je 2019. nadigrao Rus Danil Medvjedev.

U vrlo izjednačenom dvoboju ključnim se pokazao niz od pet poena u 'tie-breaku' prvog seta, kojim je Rubljov preokrenuo Ćorićevu prednost od 5-2 i osvojio prvu dionicu meča. Moskovljanin je u 2020. pobijedio u svim dvobojima u kojima je osvojio prvi set, a niz je nastavio i u finalu St. Peterburga.

'Break' za vodstvo 3-2 u drugom setu donio mu je odlučujuću prednost. Ćorić je u ovom dvoboju ostao bez prilike za 'break', a time i bez prilike za preokret.

Uz 500 bodova, koji su Rubljova doveli do osmog mjesta u utrci za mjesto na završnom turniru osmorice najboljih u Londonu, Rus je osvojio i novčanu nagradu od 92.870 američkih dolara. Borna Ćorić je osvojio 300 bodova, dvostruko više nego za prošlogodišnje finale, jer je u 2020. turnir promoviran u višu kategoriju, a bogatiji je i za 75.005 dolara.

Zahvaljujući ovim bodovima Ćorić će u ponedjeljak biti 24. na pojedinačnoj ATP ljestvici, a Rubljov će kao osmi tenisač svijeta doći do novog najboljeg renkinga u karijeri.


Reci što misliš!