Sport

DAVOR KARLOVIĆ

Trener STK Donat: Želimo pokazati za što smo sve sposobni

Trener STK Donat: Želimo pokazati za što smo sve sposobni

Stolnotenisači Donata nestrpljivo čekaju početak sezone u Superligi.

Prvenstveno kako bi pokazali i dokazali svima da nema niti trunke sumnje oko toga pripadaju li oni među najbolje hrvatske ekipe ili ne. Isto tako, Donatovci žele pokazati kako su epizode igranja u nižem rangu nešto se više neće ponoviti. Bez obzira što na takve scenarije igrači koji puta i nemaju prevelikog utjecaja.

Nažalost, posljedice raznih nesportskih i zakulisnih igrica osjetili su na svojoj koži kada su prije dvije sezone ispali iz elitnog razreda. No, 16 pobjeda u isto toliko susreta u narednoj sezoni pokazatelj su kako ovaj zadarski sportski kolektiv itekako zaslužuje mjesto među 12 najvećih. 

– Željno iščekujemo početak natjecanja jer smo u pogonu već gotovo dva mjeseca. Još tamo na početku prošlog mjeseca smo krenuli s bazičnim pripremama koje smo odradili na Plitvicama i s kojima sam jako zadovoljan. Sada smo se zaključali u dvoranu gdje smo se posvetili isključivo stolnom tenisu – kaže trener Donata Davor Karlović i ističe kako ekipa ipak neće nastupiti u sastavu koji je izborio povratak u Superligu.

– U zadnji tren napustio nas je Ivan Zeljko koji je podnio zahtjev za istupnicom iz kluba. Naravno da mu mi kao klub oko toga nismo radili nikakve probleme. On jednostavno odlazi tamo gdje misli da će mu biti bolje, a naše je redove pojačao Matija Hrelec iz Varaždina.

Prevelikih očekivanja u povratničkoj sezoni u klubu nema što je i razumljivo.

– Ne pucamo odmah na visoko. U ovoj sezoni gledamo samo da se etabliramo kao jedan stabilan Superligaški klub. Samo da nas zaobiđu ozljede tako da u punoj mjeri pokažemo za što smo sve sposobni – zaključio je Karlović.

Prvo kolo Superlige na rasporedu je 26. rujna, a Donat će u dvorani na Bagatu ugostiti Zagreb. 

Sastav Donata u sezoni 2020/21: 

Tomislav Zubčić, Antonio Goja, Ante Ražov i Matija Hrelec


Reci što misliš!