Sport

zadrani krenuli s pripremama

Dominik Mavra: Puna mi je kapa pauze, ljeta i svega

Dominik Mavra: Puna mi je kapa pauze, ljeta i svega
Bojan Bogdanić

Košarkaši Zadra danas su započeli s pripremama za nadolazeću sezonu. Na prvoj se prozivci pojavilo 14 igrača, a u nastavku vam donosimo izjave nekih od njih.

Domagoj Vuković:

"Iako je pauza bila jako duga, meni je kao i svim dečkima bilo radno ljeto jer profesionalci smo i znamo da se ne smijemo zapustiti. Naravno, uzeli smo i pauzu jer u jednom trenutku nismo znali koliko će sve to trajati... Definitivno smo se odmorili, ali i zafalila nam je košarka svima. Sad smo tu, prvi trening je odrađen i mislim da će ovo dobro izgledati. Sad su u tijeku neka testiranja kako ekipa diše, a tako će biti cijeli ovaj tjedan, pa sljedeći krećemo u prave pripreme."

Dominic Gilbert:

"Dobro je da smo opet svi skupa nakon skoro pola godine, lijepo je biti s ekipom iako još nismo kompletni, ali vjerujem da ćemo uskoro biti."

Dominik Mavra:

"Izgleda kao da rano počinjemo, ali meni je iskreno puna kapa pauze, ljeta i svega. Ja sam pauzu proveo radno nakon naprasnog kraja sezone tako da nije bilo nekog pretjeranog umora od sezone, pogotovo što sam ja malo kasnije potpisao. Danas je bilo više testiranje i upoznavanje s mlađim igračima, a od sljedećeg tjedna kad nam se priključe još neki igrači se kreće."

Martin Junaković:

"Pauza je bila preduga, tako da smo se malo više oznojili, ali danas je bilo super i drago mi je da smo opet u dvorani. Mislim da smo odradili super trening. S trenerom sam već surađivao u Cedeviti tako da znam kako stvari stoje i što očekivati. Mislim da će nam to svima biti jedna vrhunska suradnja."

I za kraj, kondicijski trener, Mario Mandir:

"Zadovoljan sam kako su momci odradili prvi trening, slijedili su programe koje smo im poslali tijekom pauze. Uvijek je karakteristično za kolektivni sport da neki igrači dođu spremni, a neki nešto manje. Iskoristili smo trening za kompletnu dijagnostiku funkcionalno-motoričkih sposobnosti i na temelju toga ćemo složiti individualne programe pripreme. Moramo ujednačiti fizičke sposobnosti svih igrača te da sljedeći tjedan dođu svi u istoj spremi."


Reci što misliš!