Sport

ostanak u aba ligi ne bi smio biti upitan

Kraj natjecanja u Euroligi i Eurokupu, znači li to spas za KK Zadar?

Kraj natjecanja u Euroligi i Eurokupu, znači li to spas za KK Zadar?
Euroleague

Vodeći čovjek košarkaške Eurolige Jordi Bertomeu predložio je na današnjem sastanku s predstavnicima 11 stalnih klubova u ovom natjecanju da se prekinuta sezona završi bez nastavka, što vrijedi i za Eurokup, prenose portali specijalizirani za košarku.

Taj prijedlog će biti prihvaćen, s obzirom na to da su se prije dva dana košarkaški euroligaških klubova velikom većinom izjasnili za prekid natjecanja.

Na toj video konferenciji sudjelovalo je 36 košarkaša, po dva predstavnika svakog kluba, a većina je iznijela stav da bi nastavak sezone nakon dvomjesečne stanke zbog pandemije izazvane širenjem koronavirusa bio besmislen.

Euroligaško natjecanje prekinuto je 12. ožujka šest kola prije kraja osnovnog dijela, dok je u Eurokupu trebala početi četvrtfinalna faza.

Za 16.30 je najavljena konferencija za medije prvog čovjeka Eurolige na kojoj se očekuje da će Bertomeu iznijeti više detalja oko odluke o prekidu natjecanja, kao i o tome koje će momčadi sudjelovati u sljedećoj sezoni Eurolige i kakva je budućnost natjecanja s obzirom na sadašnje okolnosti vezane za pandemiju bolesti Covid-19.

Podsjetimo, odluka ABA lige o prekidu natjecanja bit će usko vezana s odlukom ULEB-a. Naime, da se natjecanje u Euroligi i Eurokupu nastavilo, postojala je mogućnost da se nastavi i u ABA ligi, što znači da bi Zadar u okrnjenom sastavu morao tražiti pobjedu na gostovanju kod Crvene zvezde kako bi eventualno osigurao ostanak. Budući da je prekid sezone sada i više nego izvjestan, posljednje se kolo neće odigrati, a ligu neće nitko ni napustiti.


Reci što misliš!