Sport

šc višnjik

Seniori KK Zadar vratili se treninzima

Seniori KK Zadar vratili se treninzima
Bojan Bogdanić

Nakon dva mjeseca mirovanja se napokon pokrenuo i seniorski pogon KK Zadar. Kao što je sportski direktor Branimir Longin najavio prošlog tjedna, igračima iz omladinskog pogona koji su otpije u treningu su se pridružili i članovi prve momčadi s važećim ugovorima.

Tako su se na Višnjiku pojavili Martin Junaković, Dominic Gilbert, Karlo Uljarević, Jure Planinić i Filip Vujičić te su krenuli s treninzima pod paskom Marija Mandira dok klub još traži trenera prve momčadi.

Povratak treninzima je za klupske stranice prokomentirao organizator igre Martin Junaković.

"Bilo mi je izuzetno drago vratiti se danas na Višnjik i siguran sam da je i ostalima bilo jednako drago. Nadam se kako ćemo ovaj neki period iskoristiti da radimo na nekim stvarima i da stvorimo kemiju dok nam se ne priključi ostatak ekipe. Sigurno da mi je falio Zadar za cijelo vrijeme trajanja pandemije, prvenstveno treninzi i utakmice, kao i svi ljudi, društvo i prijatelji koje sam ovdje upoznao, nisam ih još sve stigao obići, ali ima dana", rekao je šibenski bek.

Kako će KK Zadar izgledati sljedeće sezone na svim razinama se još ne zna pa je u nedjelju službeno objavljeno kako klub napušta i dugogodišnji pomoćni trener Franko Sterle, ali je prošlosezonska ekipa bila prava klapa na terenu i izvan njega, usprkos slabijim rezultatima. Junaković je u stalnom kontaktu sa svojim donedavnim suigračima.

"Bio sam u kontaktu s većinom igrača iz prošlogodišnje momčadi, iako se ne zna još puno kako će to sve skupa izgledati sljedeće sezone, svi su izrazili želju da se ponovno vrate, jer prošla sezona je bila, uz sve poteškoće u ABA ligi, vrhunska godina uz osvajanje Kupa tako da se i osobno nadam kako će se većina igrača vratiti natrad.".

Sportnet


Reci što misliš!