Sport

tresla se brda, rodio se miš

Igrač i treneri Nogometnog kluba Zadar odradili sastanak s gradonačelnikom: Imamo obećanja, a mi idemo dalje

Igrač i treneri Nogometnog kluba Zadar odradili sastanak s gradonačelnikom: Imamo obećanja, a mi idemo dalje
NK Zadar

U Nogometnom klubu Zadar situacija je alarmantna. Igrači i radna zajednica nisu vidjeli već nekoliko plaća, račun kluba je blokiran, a stečaj je sve realnija opcija. Stručni stožer i igrači imali su danas sastanak s gradonačelnikom.

Kapetan Jure Jerbić prenio je svoje dojmove nakon razgovora s gradonačelnikom Brankom Dukićem:

"Odradili smo taj sastanak na kojem smo se dogovorili da idemo dalje. Grad je spreman pomoći, mada još ne znamo kako će se odvijati situacija jer ništa ne ide preko noći. Međutim, dogovorili smo se da ćemo svaki trening odraditi maksimalno, odigrati svaku utakmicu i tako očekivati to što su obećali."

Plaće ne dolaze, upitno je kada će. Kako u tim uvjetima ići dalje, jeste li barem dogovorili nekakav vremenski rok?

"Imamo obećanja, rekli su nam da postoje solucije i na nama je da se nadamo da će to biti riješeno. Nismo pričali o vremenskim rokovima...", kazao je Jerbić prije nego što ga je prekinuo trener Marko Pinčić koji je kazao:

"Realno je da se to neće riješiti tako brzo, no gradonačelnik je pokazao dobru volju. Imamo vjere i želimo igrati jer volimo ovaj klub i grad. Svi su igrači danas ovdje na treningu i svi stoje iza toga."

Jeste li na sastanku zatražili ostavku direktora i Nadzornog odbora koji su odgovorni za trenutno stanje u klubu?

"Ne želimo se baviti politikom kluba, nego sportom. Gradonačelnik i ljudi koji vode klub valjda znaju što treba napraviti."

Jeste li spominjali stečaj?

"O tome nismo pričali."

Bilo kako bilo, nogometaši Zadra sutra, prema dogovoru s gradonačelnikom, putuju u Split gdje ih na otvaranju proljetnog djela sezone čeka susret s najvećim favoritom prvenstva – RNK Splitom.


Reci što misliš!