Sport

kup je naš!

Danijel Jusup: Bez publike ne bismo osvojili trofej

Nakon osvajanja Krešinog kupa, medijima se obratio i arhitekt ovog velikog zadarskog uspjeha - Danijel Jusup!

"Bila je to utakmica na visokom nivou. To su dvije abaligaške momčadi. U pripremi smo naglasili šut za tri poena. Oni u prosjeku šutnu 30 trica, i ako to kažnjavaju s visokom postotku, teško ih je dobiti. I danas su u jednom dijelu utakmice imali visok postotak šuta, na poluvremenu mislim 50 posto, a onda su i na otvaranju treće četvrtine pogodili još tri… Tada nije lako igrati, pogotovo kada je Rebec unutra. On je izvanserijski igrač, pogotovo kada je 'unutra'. Kasnije smo koristili Vukovića na Ramljaka, popunili reket i stizali na closeout… Bilo je tu svega!"

Bilo je sve samo ne lagano...

"Psihološki smo bili spremni za utakmicu, bez obzira na to što nam nad glavom uvijek visi da gubimo važne utakmice. To se razbija krvavim radom, jer kada čovjek teško radi, pun je samopouzdanja. Sjajno smo tempirali formu i iz utakmice u utakmicu smo se dizali. Protiv Sonika smo svjesno ušli teških nogu da danas budemo top", kazao je Jusup uz bitnu napomenu:

"Čestitam igračima, stručnom stožeru i publici. Bez njih mislim da ne bismo osvojili trofej."

Allen je odigrao napokon pravo momčadski, posebno u drugom dijelu susreta:

"Allen je odličan igrač, odličan napadač. Ali, mi se s njim uvijek borimo po pitanju motivacije, naročito za trening. Radi se da igrači viske razine treniraju na jedan način, a mi zbog mladih igrača želimo trenirati na drugi način. Ako se ne radi jako onda oni ne mogu napredovati. To vam je ona priča - kokoš ili jaje. On je navikao drugačije trenirati i tu je uvijek prisutna doza uvjeravanja. Kratkog je fitilja i ako mu suigrač ne zabije na dodavanje, gubi motiv i mijenja igru. Mislim da može više doprinijeti, posebno u obrani i skoku. I onda bi bio puno vrjedniji igrač."


Reci što misliš!