Sport

sretno!

Vlado Gašpar uoči Svjetskog prvenstva: Daleko najveći izazov u mojoj karijeri

Vlado Gašpar uoči Svjetskog prvenstva: Daleko najveći izazov u mojoj karijeri
Nenad Opačić / Višnjik

Od danas do 15. studenog Dubai je domaćin WPA Svjetskog prvenstva u atletici za osobe s invaliditetom na kojem će nastupiti 1600 sportaša iz 124 zemlje u 95 muških i 76 ženskih disciplina.

Hrvatske boje branit će: u skoku u dalj Zoran Talić i Mikela Ristoski, u kugli Miljenko Vučić, Marijan Presečan, Matija Sloup, Ana Gradaček i Deni Černi, u disku Ivan Katanušić, Josip Slivar i Velimir Šandor te u koplju naš Zadranin iz AK Fortius, Vladimir Gašpar.

Glavni dio priprema Vlado je s ostalim reprezentativcima odradio u Makarskoj dok je one završne odrađivao pod vodstvom trenera Edija Stipića u rodnom gradu.

"Zadovoljan sam kako smo sve to odradili, osjećam se odlično, u punoj snazi sam i vjerujem da ću to sve pokazati na SP koje me sada očekuje u Dubaiju."

Na EP stigao je do bronce, ovo sada ipak je još veći test, najjače natjecanje na kojem će nastupiti u dosadašnjoj karijeri.

"Daleko najveći izazov u mojoj karijeri, želim vidjeti u konkurenciji s najboljima gdje sam. To mi podiže adrenalin, to je velika scena, ja ću dati svoj maksimum i nadam se da će koplje letjeti što dalje."

Osvrt na učinjeno dao je i trener Edi Stipić.

"Očekuje nas velika smotra. Zamislili smo ovo natjecanje kao upoznavanje konkurencije na globalnoj razini. Vlado je trenutačno u svojoj konkurenciji F41 na desetom mjestu. Ima tu puno ljudi koji su trenutno bolji od nas, međutim, idemo se upoznati s njima da vidimo koga ćemo sljedećih godina hvatati i nastojati prestići. On je novi u tom društvu, prvotno idemo po iskustvo, drugo želimo doživjeti emocijama to natjecanje dok u godinama koje dolaze pokušat ćemo napraviti veći iskorak i jasno u dogledno vrijeme napraviti rezultatski iskorak."

Dodajmo da će Gašpar svoj nastup imati 12. studenoga.


Reci što misliš!