Sport

subota, 21. rujna

Druženje s košarkaškim idolima na Forumu

Druženje s košarkaškim idolima na Forumu
Iva Perinčić

Subotnje jutro (21. rujna) mali će Zadrani moći iskoristiti za druženje s košarkaškim idolima na Kids' Dayu koji će se održati na Forumu od 10 do 13 sati. Ovogodišnji Kids' Day u suradnji s udrugom Dani Krešimira Ćosića.

Počinje najkvalitetniji košarkaški pripremni turnir Zadar Baketball Tournament. Šesto izdanje održat će se od 18. do 21. rujna u dvorani Krešimir Ćosić te ponovno u Zadru okupiti jake euroligaške ekipe.

Uz košarkaške utakmice turnir će pratiti i bogat popratni sadržaj.

Subotnje jutro mali će Zadrani moći iskoristiti za druženje s košarkaškim idolima na Kids' Dayu koji će se održati na Forumu od 10 do 13 sati. Ovogodišnji Kids' Day u suradnji s udrugom Dani Krešimira Ćosića.

''Nama je jako drago da možemo sudjelovati na turniru kroz Kids' Day. Mislim da je turnir važan i za Zadar i za Hrvatsku, a pogotovo za najmlađe. Cilj naše udruge kao i ove suradnje je promocija košarke kod djece te potaknuti ih da se u što većem broju bave košarkom, a vjerujem kako je ovo tek početak izvrsne suradnje.'' – izjavila je predsjednice udruge Ana Ćosić Pajurin.

Zadarski turnir još jednom će okupiti poznata košarkaška imena.

S ruskim Himkijem dolaze dojučerašnje NBA zvijezde Jonas Jerebko i Dairis Bertrans. U momčadi ambicioznog Anadolu Efesa zaigrat će omiljeni hrvatski reprezentativac Krunoslav Simon te američka zvijezda Deshane Davis Larkin, a zadarska publika moći će uživati u igri ekipe koja je lani izborila finale Eurolige. Najtrofejniji njemački klub Alba Berlin na turniru predvodi iskusni španjolski trener Aito Garcia Reneses, vlasnik čak 19 različitih trofeja.

ZDBT organizira zadarska tvrtka S-Event.

Šesto izdanje turnira ponovno će privući ljubitelje košarke iz cijelog svijeta, a utakmice će uživot prenositi Arena Sport. Zadarski turnir ispunit će hotelske kapacitete na kraju ljetne sezone te još jednom pokazati kao uspješan sportsko-turistički proizvod.

Raspored turnira

Srijeda 18.09. 19:30 BC KHIMKI – KK ZADAR

Četvrtak 19.09. 18:00 ALBA BERLIN – BC KHIMKI

20:30 ANADOLU EFES – KK ZADAR

Petak 20.09. 17:30 BC KHIMKI – ANADOLU EFES

20:00 KK ZADAR – ALBA BERLIN

Subota 21.09. 18:00 ANADOLU EFES – ALBA BERLIN

​​​

Reci što misliš!