Sport

Nogomet

Juan Sebastian Veron: Pochettino ili Simeone su najbolji izbor za klupu Argentine

Juan Sebastian Veron: Pochettino ili Simeone su najbolji izbor za klupu Argentine
AP

Juan Sebastian Veron ističe kako Argentina treba manje ovisiti o Leu Messiju u cilju razvijanja ostatka momčadi. Uz to, podupire dolazak trenera Tottenhama Mauricija Pochettina na klupu reprezentacije

Leo Messi još nije odučio što će biti s budućnosti u reprezentaciji, a na cijelu situaciju osvrnuo se nekadašnji argentinski reprezentativac Juan Sebastian Veron koji ističe kako treba stvoriti momčad koja će manje ovisiti o njemu.

"Vrijeme je za stvaranje grupe. Naravno, ako je Leo željan biti dio reprezentacije onda bi trebali i njega uključivati korak po korak. Mislim kako treba pripremati temelje i jednom zauvijek početi razmišljati o reprezentaciji, a ne o nekomu tko nas može spasiti. Posebno kada vidite kako su druge reprezentacije odigrale Svjetsko prvenstvo, ključno je imati zajednicu."

Pred Argentinom je i potraga za novim izbornikom nakon što su Jorge Sampaoli i Argentinski nogometni savez prekinuli suradnju.

Prvo ime predsjednika Saveza Claudija Tapije jest Mauricio Pochettino, čiji izbor podupire i Veron.

"Očito je kako je Pochettinovo ime primamljivo kako god pogledate, ali ako mu mislite nešto ponuditi, morate imati nešto i pripremljeno. Treba mu prezentirati platformu i vidjeti kako može biti dio toga. Kandidati su ono o čemu svi razmišljamo, ali moramo vidjeti tko je slobodan jer ne vidim da išta može biti jednostavno. Mislim da su najbolji Pochettino i Simeone", zaključio je Veron za ESPN Argentina.


Reci što misliš!