Sport

Vaterpolo, EP Barcelona

Ikodinović susret Hrvatske i Srbije nazvao "vječitim derbijem"

Ikodinović susret Hrvatske i Srbije nazvao
HVS

Nekadašnji srpski vaterpolski reprezentativac Danilo Ikodinović nazvao je večerašnji polufinalni meč Srbije i Hrvatske u Barceloni "klasikom" i "vječitim derbijem", ali ga nije ga želio proglasiti "finalom prije finala" uz ocjenu da su u završnicu vaterpolskog prvenstva Europe stigle "najbolje četiri ekipe".

"Ovo polufinale je, što bi se reklo, klasik i vječiti derbi. E, sad - da li je ovo finale prije finala...? Najbolje četiri ekipe su zaista stigle do polufinala – Srbija, Hrvatska, Španjolska i Italija, pa ne bih bio baš toliko slobodan reći da je ovo finale prije finala", izjavio je Ikodinović za komercijalnu beogradsku TV Prva.

On je, uoči utakmice polufinala vaterpolskog prvenstva Europe između Srbije i Hrvatske u Barceloni, ocijenio da je taj meč "više od sporta".

"Za nas možda jeste (finale) jer je svaki naš dvoboj s Hrvatima više od sporta, iako više i nema takvih tenzija. 'Izduvalo' se to malo, nije kao što je nekad bilo, prije svega u vremenu poslije rata. Ali, Bogu hvala da je tako! Vidite izjave obje strane i sami, svi se znaju mnogo dugo i, prije svega, drugari su i prijatelji", ocijenio je Ikodinović, jedna od nekadašnjih zvijjezda srpskog vaterpola.

Kometirajući kakav ishod očekuje kad večeras "Delfini" i "Barakude" zaplivaju jedni protiv drugih, Ikodinović je optimist.

"Naravno, ja verujem da smo mi ti koji idu u finale", rekao je nekdašnji vaterposlki reprezentativac Srbije Danilo Ikodinović.

Hrvatska i Srbija se večeras od 20.30 sati u Barceloni sastaju u polufinalu prvenstva Europe.

Bit će to 25. meč dviju reprezentacija, a Srbija vodi sa 13-10, uz dva neodlučna ishoda, ali je Hrvatska pobijedila "delfine" u posljednja tri susreta - u polufinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti, te dva puta u novom takmičenju Europa kupa, kad su meča odigrana u Hrvatskoj.


Reci što misliš!