Sport

Nogomet SP 2018.

Peru odahnuo: Paolo Guerrero igrat će na Svjetskom prvenstvu

Peru odahnuo: Paolo Guerrero igrat će na Svjetskom prvenstvu

Kapetan reprezentacije Perua Paolo Guerrero ipak će zaigrati na Svjetskom prvenstvu nakon što je Vrhovni sud u Švicarskoj odlučio zamrznuti 14-mjesečnu suspenziju zbog dopinga

Paolo Guerrero dobio je šest mjeseci zabrane igranja nakon što su na doping testu pronađeni metaboliti kokaina što je opravdano kontaminiranim čajem pri čemu je Guerrero negirao ikakvu krivicu.

Međutim pred CAS-om, gdje se nadao i tražio potpuno brisanje suspenzije, na opći šok u Peruu Guerrero je dobio zabranu igranja do sljedeće godine.

Međutim, situacija je dobila i svoj konačan epilog. Vrhovni sud u Švicarskoj odlučio je zamrznuti 14-mjesečnu suspenziju kako bi kapetan Perua dobio priliku zaigrati u Rusiji, a Arbitražni sud objavio je kako se neće miješati u spomenutu odluku.

"Ova odluka je barem djelomično pravedna i zahvalan sam sudu u Švicarskoj", kazao je kapetan Perua na odluku. Sutkinja Christina Kiss uzela je u obzir što je 34-godišnjem Guerreru ovo vjerojatno prva i posljednja prilika za nastup na Svjetskom prvenstvu.


Reci što misliš!