Sport

nogomet, serie a

Perici tek 11 minuta u porazu Udinesea od Intera

Perici tek 11 minuta u porazu Udinesea od Intera
Udinese Calcio 1896

U prvom nedjeljnom dvoboju 36. kola talijanske Serie A milanski Inter je s 4-0 (3-0) slavio na gostovanju kod Udinesea, koji je tako 12. utakmicu zaredom ostao bez pobjede i doživio 12. poraz u posljednjih 13 prvenstvenih dvoboje, čime je momčadi pod vodstvom nedavno pridošlog hrvatskog trenera Igora Tudora ugrožen prvoligaški status

Inter je već u prvom poluvremenu razriješio dvojbu oko konačnog ishoda, a u dva od tri pogotka milanske momčadi u ulozi asistenta našao se hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović. Prvo je u 13. minuti izveo udarac iz kuta, a na prvoj vratnici je Ranocchia nadvisio sve igrače Udinesea i poslao loptu u suprotni kut.

U 44. minuti na 2-0 povisio je Rafinha, a dvije minute poslije Brozović je dugim dodavanjem izbacio kapetana Intera Maura Icardija koji je u nastavku akcije poslao loptu u donji lijevi kut s desetak metara. Icardiju je to 28. prvenstveni pogodak, kojim se na samo jedan primakao vodećem strijelcu Serie A Ciru Immobileu.

Ionako tešku situaciju domaćoj momčadi dodatno je otežao Fofana u 49. minuti, kad je nagazio Ivana Perišića te zbog toga zaradio crveni karton.

Brojčanu nadmoć Inter je iskoristio za još jedan pogodak. U 71. minuti Perišić je pucao, lopta se od bloka odbila do Borje Valera, a ovaj je sa šest metara poslao u mrežu pokraj nemoćnog vratara Bizzarrija. Ivan Perišić je, osim ove situacije, dobru igru mogao okruniti pogotkom već u petoj minuti, ali je njegov odličan udarac glavom s gol-crte izbio Danilo.

Perišić i Brozović su odigrali cijelu utakmicu za Inter, baš kao i Andrija Balić na suprotnoj strani, a Igor Tudor je Stipi Perici dao priliku u posljednjih 11 minuta, u kojima nije imao posebno zapaženu ulogu. Balić je imao dva udarca prema vratima Intera, jedan je završio daleko pokraj vrata, a drugi je završio u živom zidu nakon slobodnog udarca koji je izborio Perica.

Inter je sa 69 bodova ostao u igri za mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Za Romom i Lazijom, koji imaju utakmicu manje, Spallettijeva momčad zaostaje jedan bod. Udinese je na 14. mjestu s 34 boda, samo tri više od Chieva koji je u zoni ispadanja, ali uz utakmicu manje. Juventus je u vodstvu s 91 bodom, sedam više od Napolija koji u nedjelju mora pobijediti Torino kako bi zadržao teoretske izglede za naslov prvaka. 


Reci što misliš!